Posts

Showing posts from November, 2011

Hadiah..

Semalam, saya dapat sms dari kakak saya..

"gincu christian dior for krismas present..ok ka?"

At first I thought it is a request from my sister..so I replied her..

"wah kak, canggih tu...tengoklah dulu..saya belum plan apa2 utk krismas gift lagi"

Tidak lama kakak saya sms lagi...

"bukan kau yg beli, saya mau kasi kau..just choose the color"

saya tersenyum..and saya reply lagi...

"saya kurang pakai gincu lah kak, sayang jak nanti. Saya ok saja apa2 ni. Cardigan pun sudah ok"

"Cardigan saya tidak tau pilih, kalau ready made baju kurung saya taulah. Yang penting org terima hadiah tu happy bah"

......utk makluman readers, inilah kebiasaan kami adik beradik. Sejak kami semua sudah bekerja ada duit masing2...especially saya, 2 org kakak saya n adik perempuan saya..kami suka tu bagi2 or tukar2 hadiah antara sesama. Wlpn abang saya tidak join, tapi kami tetap bagi hadiah tuk dia dan juga tuk 2 orang adik lelaki.

Pagi ni saya terfikir, nilai dalam family …

Muka lurus

Image
Inilah gaya muka saya bila berhadapan dengan bos.

Sudah bosan dgn tipe dia..so bila jumpa dia saya akan tunjuk muka yg tiada perasaan..ala2 muka bosan dan kosong.

Hari ni, bila dia tanya saya start cuti bila berapa lama...mau terkejut dia...90 days + 9 days..almost 100 days tiada di ofis. So saya tau apa kesusahan dia...well saya bukan kasian dengan dia..tapi saya kasian dgn orang yg terpaksa tanggung kerja saya...

Kerja saya kena jalan..apa lagi di hujung tahun ni semua cuti warga PSM dibekukan utk kerja keras selesaikan SBPA. Could be berlarutan sehingga januari tahun 2012.

Doing service n duduk di PSM memang banyak privilege. Like the pramugari said, sebelum memakaikan keselamatan pada orang lain make sure diri sendiri kena selamat dulu. Sound like selfish, tp sebenarnya betul dan perlu. Saya sibuk urus service orang lain, make sure orang lain punya kebajikan jalan, takkan diri sendiri punya lupa urus kan. So inilah yg berlaku sebenarnya dalam PSM..even mana2 HR pun we make sure staff …

T___T

I shouldnt complaint.. I know...

I should get ready that this things can be happen...I know...

I should be patience...tambah2 lagi time pregnant... I Know..

Yes I know...I know that before I continue to write it here... yeah... I know...

But pedulilah semua tu kan....

Whatever...

Today, I would say was not my best day...

I wake up with a mild headache...nowadays..couldnt sleep very well..my baby seems more active and I couldnt find the best position to sleep..sigh'.

Today until friday, i supposed to be happy and relieve since my immediate boss is not around. But....he left me with tones of work to do which he even bother to explain me. HE just know how to minutes it as SEGERA!!!

I dont like or rather to say I hate it when it comes to handle Prof/Dr/CEO etc etc...and when it comes to karenah KaySSu ....arghhh...

I dont like to berurusan with some of the officer from Jabatan/agensi under this ministry...ingat aku ni pakar ka? mau jawab semua persoalan kau...sudah kau buat silap sekarang baru …

naik lagi..

sekarang saya sudah start 2 minggu sekali appointment dgn Klinik. So lagi kena berhati2 dari segi makan.

Serius, berat saya naik (tadi sempat timbang). Nanti nurse bising..mula lah itu nurse tu suruh minum air gula LAGI. Oooo tidak mau...itu adalah paling yang dielakkan.

Nampak gayanya, wlpn saya lapar sy kena makan sikit juga nasi ni. huhuhu

Title-Less

2011 ada lagi tinggal kurang daripada 2 bulan..wow wee...time really flies so fast...

kalau mau ulas panjang nda habis 1 page ni..banyak betul yang berlaku dalam tahun ni. Hopefully daripada semua yang berlaku tu, saya akan bertambah matang dalam menghadapi cabaran kehidupan yang akan datang..aise...

Apapun...excited lah mau abis ni tahun...

Tahun depan memang confirm akan terjadi 1 anjakan besar dalam kehidupan saya...

semakin lama, semakin sedikit entry saya kan...so sorry about that.

Sejak pindah kementerian baru, memang agak busy kehidupan saya. Sudah begitu, since broadband pun tiada sudah, lagilah memang kurang berblog. Tapi apapun, saya usahakan mencoret juga di Blog saya ni. :D

Saya ada tinggal sebulan lebih kerja, since saya memohon untuk bercuti awal. Hopefully, saya dapat terbang balik sabah. Sama ada lahirkan baby saya ni di Kudat atau Kota Marudu belum pasti lagi. Saya fikir, once saya sampai di airport KK then I decide where to deliver my baby. Hopefully semuanya Tuhan permuda…

Hello 3rd Trisemester...

I am at my 7th month of pregnancy... ^^

Finally at the 3rd trisemester...wow...

Macam mana saya mau explain rasa hati saya?

Sekarang ni baby rapha semakin aktif bergerak..lepas makan especially...dan bila dia bergerak..ada rasa joy yang sangat dalam yg sya rasakan...

Setiap hari, pagi saya akan kejutkan rapha...bercakap dengan dia...waktu kerja...kadang2 bila saya terlalu busy..dan terlalu khusyuk menghadap PC, masa itulah dia bergerak..hantar sign sama mummy dia, saya perlu berehat dan berdiri. :). After habis kerja, saya bercakap lagi dengan dia...mengadu dengan rapha kerja mummy dia...sampai rumah bila baring2, bercakap dengan dia sambil usap perut...inilah aktiviti harian saya dengan si kecil yang belum saya jumpa...

Bila saya renung balik...1st trisemester saya, memang penuh dengan cabaran...puji Tuhan, DIA lah yang menguatkan dan memampukan saya utk melalui semuanya. Puji Tuhan, baby rapha tetap teguh di dalam perut...

2nd trisemester saya...masa menaikkan berat badan...saya makan apa…