Posts

Showing posts from August, 2013

Practice Makes Perfect

Hello there...

Kepada sahabat-sahabat saya yang beragama Islam, selamat Hari Raya.. jangan lupa panggil saya untuk open house ye..hehehehe

Ok, selalu dengar orang cakap kan ... ei saya tidak tau buat ni lah.. macam mana mau buat ni.. etc etc
kemudiannya mesti ada orang reply aka bagi nasihat gitu... contohnya, buat saja..practice makes perfect.. mula2 saja susah lepas tu mesti ok sudah... begitu lah lebih kurang kan...

pernah ka melalui situasi seperti itu? mungkin dalam certain things kali?

macam saya kan, baru-baru ini as i mentioned in my previous entry, saya seorang yang memang tidak pandai masak. Tidak berani memasak pun ada. Rasa macam takut betul memasak. Paling menjadi ketakutan saya ialah bermain dengan garam dan aji. Paling saya tidak tau, cukup rasa ka belum, mau berapa sudu garam baru ngam. Mau kena try berkali-kali sampai kalau tidak puas hati panggil mama suh try. Nah ambik kau...begitulah saya...

Oleh kerana sejak remaja saya jarang2 dapat memasak, bayangkanlah sejak fo…

Welcome August...

Psalm 11 Blessed is the one
who does not walk in step with the wicked
or stand in the way that sinners take
or sit in the company of mockers,
2 but whose delight is in the law of the Lord,
and who meditates on his law day and night.
3 That person is like a tree planted by streams of water,
which yields its fruit in season
and whose leaf does not wither—
whatever they do prospers.
4 Not so the wicked!
They are like chaff
that the wind blows away.
5 Therefore the wicked will not stand in the judgment,
nor sinners in the assembly of the righteous.
6 For the Lord watches over the way of the righteous,
but the way of the wicked leads to destruction.

so 7 months had passed with so many stories...4 months to go before this year say good bye to us...woooo.... pertama yang saya fikir, Puji Tuhan saya masih hidup sehingga hari ini....Puji Tuhan saya