Posts

Showing posts from June, 2010

There's no distance in prayer

Sy diberkati dengan sharing Pst. Joel OSteen. Please read it till the end.

*** One time I heard a story about a college professor who took a group of students to China for a field trip. Several days into the journey, he began to experience incredible pain in his stomach. It got so bad that in the middle of the night he had a friend call an ambulance, and they rushed him to the emergency room. They were staying in a small town with no major hospitals, but the medical professional in charge discovered that the man's appendix had ruptured. There were no surgeons around and really there wasn't anything he could do. He said to the man's friend, "I can give him some pain medication, maybe some sleeping pills, but my advice is that he should make peace with his family." Then the professor began to have convulsions and go in and out of consciousness.



Now, the professor's father was a pastor back home in the United States. At the exact same time all of this was happenin…

What is love....anyway?

Ni soundtrack Movie 'The Backup Plan' lakonan J.Lo [oh my fav actres] dan heronya Alex O loughlin.SY suka J.Lo berlakon, sebab pasti lucu...macam movie, The wedding planner. Sy akan tengok movie ni soon di cinema. Anyway, tajuk tu tidak kena mengena dengan diri sy..=).. sure i know what is love...hahahaha. Buka sajalah 1 Korintus 13. Mesti jumpa. =DPetang ni sy ke Subang USJ, menghadiri TEKUN punya acara. Habis acara, baru balik Putrajaya semula ambil kereta. Till then, enjoy this song ya!

my KSP

masuk hari ini, tinggal 1 hari lagi sebelum bulan Jun melabuhkan tirainya dan memberi petunjuk kepada dunia, bahawa sudah 6 bulan tahun ini berlalu. Sometimes, sy tidak terasa masa berlalu dengan cepat, tp ada kalanya sy ada merasakan waktu kadang2 sangat lambat berlalu. Tp most of the time, memang cepatlah dia berlalu.

Kalau GOV ada kajian separuh penggal [KSP], sy secara pribadi pun ada KSP sy juga. =). Awal tahun ni, sy sudah listkan antara top dalam prayer list, adalah surat perpindahan sy ke Sabah. Pada plan asalnya, sy sudah draf paper tu bulan Januari, hantar bulan Feb dan dijangka transfer bulan ni, bulan Jun. Tapi, spt kata Tuhan, 'Rancangan Ku bukanlah rancangan mu, fikiran-Ku bukanlah fikiran mu, dan jalan-Ku, bukanlah Jalan mu'. Banyak perkara yg perlu sy consider. Tunggu surat taraf berpencen, tunggu kenaikan pangkat M44, tunggu keputusan flexi M41/44, dan macam2 lah. Membuat keputusan bukan suatu perkara yg mudah bagi sy, apa lagi melibatkan masa depan sy dan kerj…

Jalan Pengikut Kristus

Sy menghilangkan diri dari SIB Serdang, selama 3 minggu. Termasuk semalam, sy tidak ada di ruang utama sebab sy melayani di Gereja ANak. Jadi banyaklah sy macam terlepas dari cerita ceritera jemaat SIB Serdang ni. Termasuklah kelas terakhir SPK semalam 'Jalan Pengikut Kristus'. Sy tau ada rehearsal petang tu, tapi sy 'terlupa' masih ada kelas terakhir rupanya. So sekitar, jam 130 mcm tu sy naik di ruang utama, sy baru tau juga, sy kena WL tuk kelas SPK yang terakhir. Mmm... 'pelayanan adalah 1 kehormatan bagi sy'.So, tunggulah kehadiran teman2 lain ni..sampai mau dekat jam 215 masih ruang kosong sangat kelihatan! Sampai sy bergurau dengan Bro Yuno 'bro, mana pengikut Kristus yg lain ni?, durang ada jalan lain ka?' terus Bro Yuno balas gurauan sy 'mungkin ada yg tersangkut di padang gurun'. Hehehe. Yg faham, fahamlah tu kan maksud kami ni. Tapi tidak kisahlah, yg sy mau share ni berkat yang sy dapat dari sesi 'Jalan Pengikut Kristus' yg dis…

Chit chat pasal Bola...

sedikit chit chat pasal B.O.L.A pagi ni, [kemudiankan entry yang serius]


o ya, semalam 2 pasukan dunia yang gah berjaya melakarkan keputusan yang baik.


ARG vs Mexico - 3:1
GER vs ENG - 4:1


Banding ARG dan MEX, sy prefer ARG menang. Since ARG pun antara dalam list sy. Tp Jerman dan England? sy tidak kisah sebenarnya siapa yg menang. Sebab dua pasukan ni, tidak pernah dalam list sy! Cumanya, England..dibelasah oleh Jerman 4:1???? macam mana ni? Sy harap kamu balik, dan duduk bertafakur renungkan kenapa tidak menyerlah. Pemain2 hebat! Sebut sajalah Wayne Roonye, Frank Lampard, Steven Gerard...siapa lagi ah...tapi pendek kata pemain handalan kelab2 ternama Liga Inggeris. But then, when it comes to play in 1 team?...macam mereka susah mau cari tune main dalam 1 pasukan. O, sy tidak lihat games mereka. tapi di ofis ni sy sentiasa diupdatekan oleh kawan sy yg memang tidak kurang hebat 'kaki bolanya' itu. Dialah ibarat 'TV bergerak' sy. Hahaha.


So England, fikir-fikirkanlah...sila …

Oh! Africa!

Di FB pun sy sudah post, sekarang di Blog pula!

Sy terjumpa ni dari connie . Dan sy suka tengok...sebab ada Kaka (Brazil), Messi (argentina)..ok yg 2 tu..tidak minat..hahaha. Tp yg lucunya, dalam iklan ni c messi sesat dalam hutan..hehehe. Lucu!

My Best Friend Wedding

Image
Finally sy menjejakkan kaki sy di bandar Kuching... bandar yg sudah lama sy mau pergi... sy selalu harap kalau sy outstation, sy dihantar ke Sarawak, tp selama kerja 4 tahun tidak pernah dapat outstation di sana..heran...

But then, sy ke Bumi Kenyalang juga tapi bukan dengan tujuan outstation melainkan pergi menghadiri perkawinan sahabat baik sy. Best kan tujuan sy! Sanggup tu! O ya, 1st time sy ke sarawak, sy ke Miri tuk my bestfriend wedding yang juga merangkap ex-housemate sy dan merangkap komit sy..hehehe... kalau mau tau siapa, klik sini.

Itu tahun yg lepas, siapa tau tahun ni sy sekali lagi ke sarawak tapi kali ini ke Kuching. Tujuan yg sama menghadiri my bestfriend wedding juga...merangkap teman sekerja sy di MOA. (^_^)

Anyway, happy wedding day to my DEAR FRIEND, Mr.and Mrs. Jeevan Nadison...


Bien, kau sangat cantik ok! Seri pengantin sangat nampak! Tq sebab bagi kami meja yg paling dekat dengan meja pengantin, it shows that we are very important to you. hahaha. Terharu sy ging, b…
Wow..it's good to follow the rules...feel so blessed and more readiness to step to the next level...

I am at phase 3.*wink* [apa ke bende ni?...sampai waktunya sy ceritakan]

Again, God made everything beautiful in its own time.

Thank You Lord, as I woke up today, I felt so energetic, so fresh, so happy and very well prepare to start my day today!

Tepat sekali FT, 'Yesaya 40:31' ~ tetapi orang-orang yang menanti-nantikan Tuhan mendapat kekuatan baru; mereka seumpama rajawali yang naik terbang dengan kekuatan sayapnya;mereka berlari dan tidak menjadi lesu, mereka berjalan dan tidak menjadi lelah.

Spt renungan sy pagi ini, kita harus tolak segala fikiran-fikiran yang tidak benar, emosi yang bukan dari Tuhan, cthnya; sy tidak boleh lakukan ini, sy risau kalau,...dan sebagainya yakni segala bentuk fikiran yang akhirnya membawa kita menjadi risau, takut, khuatir dan ragu2. Sebab itu nyata bukan dari Tuhan. Sebab di dalam Kristus kita dapat melakukan segala perkara, di dalam Kristus, …

Bye-Bye

Image
This entry goes special to my dear friend Oscar Landor William. Today will be his last day here at Serdang - Bumi Malaya. Finally he decided back for good to his home sweet home. But I guess, maybe it's time already for him to move on, to contribute something to his family, his hometown. God knows better!Anyway, sy masih ingat pertama kali sy buka blog sy ini ketika masa itu sy baru selesai SPK di Kajang. Tahun 2008. Tapi masa itu sy jarang menulis sebab masih banyak hal yg belum sy pandai guna blog ini. Then sy masih ingat juga, ada satu entry sy berkenaan farewell juga dan itu sy tujukan utk sahabat baik sy Aideline yang juga masa itu sudah bercadang balik ke Sabah utk selama-lamanya. Cumanya, Aideline kembali semula di sini. hahaha. Kau os apakah kau akan kembali juga di sini suatu hari nanti? hahaha? tidak tau saya.By the way Os, sedih untuk berpisah dengan kau..[actually]. Sepanjang pelayanan bersama, bila go thru semula semua gambar2 aktiviti di SIB Serdang ni, memang banyak…

Today...

agak berat hari isnin ni tuk saya hari ini...

I really want to do my job..since ada banyak benda yg perlu sy follow-up, tapi dari semalam sebenarnya hati sy tidak berapa senang..dan hari ini, bukan juga monday blues...tapi ada sesuatu yg buat sy agak sedih..berat hati sebenarnya, walaupun Brazil menang semalam...hehehehe sempat lagi kan!...

To my bos, i'm sorry hari ni sy agak lambat [bukan sikit tapi banyak] bertindak, ni pun sy paksakan diri sy, kuasai emosi saya...untuk tidak berada lama-lama dalam keadaan diri saya sekarang...kalaulah boleh hari ni just biarkan PSU ini...begini...just for 1 day...

things will be different after this...betul2 tidak tahu apa akan berlaku selepas ini...

ok, i'll stop here...gotta move on....

Be blessed everyone...

My little diary - 4

Image
Ingat mau cerita panjang lebar tapi singkatkan sajalah...

Cuti lepas, memang sudah plan dari awal kami mau p Ranau. Mau mandi manda di Hot Spring sana. So, since sy yg anjurkan makanya sy lah PIC tuk trip family kali ni. Sudah jadi PIC, kenalah ada delegation tugas. ahahahha. Macam serius kan. Tp betul lah, my kak ngah urus penginapan kami. So di hari kejadian kami pergi masa tu lah baru mau book homestay. Syukurlah dapat. Sy dan adik sy banyak share dari segi kos minyak kereta lah. My kak long, dia merajuk sikit sebab masa kami buat plan tu dia tiada, so dia mogok sekejap ahahahaha. Tp dia tolong juga sy time bayar makanlah. Anyway, we have so much fun. Ni first time kami trip menginap, so itu satu pengalaman yg best!

Now, lets the picture talk!

Ni keadaan homestay yg kami sewa, quite murah. RM 180 per nite, tuk 1 rumah ni. Best, bersih dan selesa.

Berposing depan homestay.

Ok, ni waktu kami mau balik dah.


Ini gambar kami sekeluarga ke Poring.
So far ini trip kedua kami selepas gunung e…

zassssssssss

As quick as I can...

Mungkin sy belum share, selepas sy balik saja dari bercuti selama 5 hari, sy masuk office dengan 1 kejutan - sy ada bos baru. New KPSU! Cerita nya agak panjang tentang kenapa sy ada bos baru ni dan sy tiada niat mau share di sini, just to share, sy ada bos baru dan lelaki.

Ok, so kejutan nya tu, sy kena berusaha utk cuba sesuaikan diri dengan bos baru saya, cara kerja dia, cara pemikiran dia. So far oklah...sy masih boleh catch up dengan cara dia. CUMA, tetiba sy rasa banyak benda betul sy mau handle dalam masa yg singkat! Tiba2, isu burung walit hot semula, laporan perbelanjaan by negeri [ok!], banyak benda mau follow up, banyak benda mau kena refresh, dan yg terakhir paper insurans as always!

Tetiba sy rasa seorang diri lakukan semua ini.

But then, as I read YOUR BEST LIFE NOW by Joel osteen, renungan saya sehari-hari, sy mau ubah cara sy berfikir setiap hari. Hari ini Tuhan yang ciptakan utk saya. Dan sy memilih untk happy dan sy tau kemenangan ada di tangan saya. …

My little diary - 3

Image
Dalam usia sy mencecah 27 tahun, sy bersyukur sy sudah punya 8 orang anak buah yang semuanya comel-comel, sihat dan sempurna. Sy bangga jadi auntie mereka...ahahaha....[perkataan auntie lebih sedap didengar dari makcik..hehehe].ok mari berkenalan dengan anak buah sy..1- YoyonNama penuh, syereen. Usia 12 tahun. Tahun ni ambik UPSR. Bersekolah di SK Pinggan2 Pitas. Kakak sulung kepada 5 orang adik beradiknya yang semua perempuan. Anak kepada kakak sy yang kedua. Dikenali kakak yg garang kepada adik-adiknya. Tp believe me, dia tidaklah segarang mana.. kalau pun perangainya sometimes bikin gerigitan juga but I know why she acted like that. Tidak suka bergaul dengan ramai orang, pendiam dan mudah rimas dengan keadaan yg crowded. Hasilnya, di sekolah sikit saja kawan2 dia. Tp kelebihan dia, seorang yang suka kekemasan dan keteraturan. I guess dia ada temperamen cermat. Hehehehe.2- KoyeNext, anak buah sy yang kedua. Nama penuh Clayreena. Usia 11 tahun. Juga bersekolah yg sama dengan kakaknya…

My little diary - 2

Image
Saya seorang yang suka menonton TV. Sudah jadi hobi dari kecil lagi. Apa lagi kalau rancangan TV tu memang sy ikuti, sy sanggup tu stay di rumah. Kalau boleh, makan pun depan TV. Begitu addictednya sy dengan TV. Nehhh, itu dulu lah. Sekarang ni sudah boleh dikawal. Kalau dulu, kalau sekali terlepas satu episod, maunya sy meracau, mesti tanya orang lain. Tp sekarang, kalau terlepas, terlepas lah apa boleh buat. hehehee.

So di rumah baru kami, yg menjadi fav sy di masa-masa lapang saya adalah tempat ini.

Ya, TV lagi. Sy suka! Cuma, di rumah sy ni ada ramai budak...jadi susah sikit mau berebut dengan mereka. Apa lagi ASTRO yang memang ada channel kartun memanjang. Ada satu kali, sy cakap sama adik bungsu sy, 'bila turn sy tengok TV?'.. boleh dia balas sy, 'nanti, moi sy panggil kau'. Sudahnya, sy tertidur menunggu dia panggil saya...[tp nda pun dia panggil]. Tobpinai, tobpinai! Nasiblah, sy bukan seperti dulu...hehehee

Sebut pasal TV juga, sekarang ni kan sedang musim '…

My little diary - 1

How I miss writing…. 

Anyway, ini adalah entry yang sy taip semasa sy berada di kampung. Sengaja sy buat begini, supaya sy tidak lupa apa yang saya buat selama sy bercuti di kampung. It’s kind a temporary journal to me. 

Here I am...at my new house. Wow! Sy sangat excited. Masuk rumah saja, sy sudah terpegun sebenarnya. Pertama, sebab setelah hidup selama 27 tahun di dunia ini, finally kami sekeluarga mempunyai rumah sendiri. Dan yang paling menarik ialah, kami akhirnya kembali ke kampung halaman kami. Kalau sebelum ini saya dan family saya bertahun2 lamanya tinggal di luar kampung. Dari sy usia 4 tahun ke atas sehingga darjah 5 saya membesar di Quarters Rumah Pertanian di Batu 10, Kudat. Membesar dengan jiran2 yang pelbagai ragam. Ada pokok gajus dekat rumah, ada pokok nangka, ada pokok mata kucing di seberang jalan. Ada sungai yang ada biawak di belakang rumah. Ada rumah putih khas untuk majikan yang kami selalu cakap ‘rumah berhantu’. Huhuhuhu melalut pula sy ke rumah lama sy. Bany…

Happy Father's Day

Image
to my beloved papa ~ Mr. Lesa b Talo.
Thanks for everything. You are the best papa that one could ever had. Thanks for all the sacrificing. Couldn't list it all here, but God knows how much you put an effrot to make all of us can be like the way we are today... There is one statement that will never be forgotton that made me to study hard and study hard and study hard and thank God I am what I am today...
u said 'Jangan kamu risau, apa yang kamu makan, jangan kamu risau pasal hutang2 saya di mana-mana, yg penting kamu belajar lah betul-betul, dapat kerja bagus'... *sob* *sob*

Love u papa...God Bless you more and more....


Happy father's day to my Pastor yg juga Bapa Rohani saya, Pr Losius Tanggunan.Thank you Pastor... sy bersyukur Pr banyak mempercayakan pelayanan kepada saya, membawa saya kepada level yang lebih lagi...bermula dengan Pendidikan, kemudiannya kelas homilitik...dan sentiasa mengingatkan saya tentang hubungan yang benar....God Bless you
Last but not least, hap…

I-S or S-I ???

Noted: Ini juga berada terlalu lama dalam draf saya.
my previous entry did touched on how people have different temperamen? Dominance (D), Influencer (I), Stabil (S) and Cautios (C).
The very 1st POD that i've taken, my temperamen was I-S and it was somewhere April 2009. Then this year the same test, the same question, but a little bit different answer..so the result also slightly a bit different from last year. This time, my temperamen is S-I.
Nampak serupa kan, tapi tidak sama. Kalau dulu temperamen yg sangat kuat kelihatan adalah sikap Intim sy, tapi kelihatannya sekarang Stabil lebih kuat daripada Intim. Kalau sy ingat2 balik, keputusan temperamen ni, ada kaitan dengan macam mana kita evolve dengan situasi semasa, kedewasaan rohani kita dan yang penting apa keadaan diri kita semasa jawab tu soalan. Seriously, waktu sy menjawab test pada hari itu, sy mengalami sikap yang acuh tidak acuh, kurang bersemangat dan sedikit tertekan. Dan bila sy dapat result itu, sy agak ehm, terkejut …

Not Full time but full heart

Note: Entry lama yg sudah lama berada dalam draf.
waktu sy di batam, ada yang bertanya sama saya begini 'sis kamu full time di gereja sana'... belum sempat sy menjawab soalan itu, terus dipintas oleh seorang lagi 'dia bukan full time'... yang bertanya dengan sy terus jawab begini 'ya iyalah, not full time but full heart, betul kan sis'... terus sy macam terdiam dan berfikir.... 'o ya lah kan, betul juga. Sy bukan full time di gereja tapi apa yg sy lakukan di gereja tu adalah segenap hati sy..so i may not a full time workers at church but i do it with all my heart. Wow!
Lepas tu ada yang tanya saya lagi, kenapa tidak jadi full time jak di gereja... hehehe..terus teringat kutbah Pr Losius pasal 5 roti dan 2 ekor ikan.... sy cakap buat masa ini, sy tiada panggilan sepenuh masa di situ, tapi apa yg sy lakukan sekarang dan sy happy melakukannya, sy pekerja dan juga pekerja di rumahNya Tuhan. Sy PTD dalam masa yg sama sy melayani juga di Gereja. Memang akan menunt…

Penceraian dikutuk Tuhan

Note: Entry ini sudah lama berada dalam draf, cuma tiada kesempatan tuk publishkan.
Beberapa hari yang lepas, sy baca Kosmo dan sy terbaca pelakon drama terkenal bercerai dengan suaminya. Sy minat pelakon ni sebab, dia kurang kontroversi sejak dia berlakon dari kecil dan memang BEST lakonannya dia. Tapi sayangnya, dia juga hancur dalam alam perkawinan. Sy tidak pasti berapa lama dia kawin tapi yang sy tahu belum cukup 5 tahun lagi usia perkawinan dia.
Artis hari2 ini banyak betul kawin cerai. Mungkin ada yg mau kestau sy, bukan artis saja sebenarnya tapi ramai lagi di luar sana. Just because artis tu 'public figure' jadi ketara lah sangat. O yes, sy tidak nafikan di luar sana sini pun ada. Tapi sy bukan mau menghakimi sesiapa pun dengan entry sy ini, cuma sy sedang berfikir dan sedang meluahkan apa yg sy fikirkan.
Sy tidak tahu agama lain di dunia, tapi dalam agama Kristen jelas mengatakan tidak boleh terjadinya penceraian. Sebab apa yang disatukan oleh Tuhan itu tidak boleh dipi…

tit tit tit

ok berehat sebentar bersama BLOG....hehehehe

masuk ofis terus menghadap PC dan buat paper... :D
kira-kira itu dan ini...finally sy semakin dekat kepada penghabisan paper insurans ini...I'll try to do my very best so that my big boss tidak pening kepala sangat..kalaupun dia pening..biarlah dia pening dengan pegawai yg gantikan sy..hehehehehe...[tidak banyak pun bos, paling2 susun atur ayat yg memang sy fail situ...kalau kira2 dan penerangan I guess..semua sudah ok]... I hope my big boss tidak akan memeningkan kepalanya sendiri..pengalaman sy dengan dia ni, 1 perkara dia kan tanya banyak kali sampai dia faham, then the next day, tanya lagi soalan yg sama, then ubah lagi, then the next day tanya lagi, dan pinda lagi.....begitulah tu...sebagai 'macai' 41/44 mengikut perintah sajalah... [penat ok!]

sy sangat harap, sy cuti seminggu paper ni akan selesai, KSU akan setuju..menteri akan setuju dan tinggal minta ulasan lagi dari Kementerian lain yang berkenaan. Inilah pengalaman perta…

What I like, when I'm free

Image
Seperti yang lain, sy juga punya masa santai...di kala sudah penat dari office...sy ada hari2 yang sy mau rehat sambil tonton rancangan TV kegemaran saya. Rumah sy tiada ASTRO, but thank God ada 8Tv yang boleh tahan juga rancangan dia. Dalam 7 hari, my most favorite TV days show itu pada hari selasa. Terbaru sy baru habis selesai mengikuti Drama Series Ghost Whisperer Season 4. [yep, sekarang sudah season 5 kan]. Sy akan sentiasa cuba tidak miss cerita ini unless sy ada meeting MG atau acara lain di Church. Tapi ada waktu2 juga termiss especially kalau sy teribbly penat dari kerja dan mau tidur awal. Sy lebih sayangkan mata saya daripada esoknya sy terbabas langgar kereta orang..hihihihi.
What make me love this tv shows? cerita dia ni memang rekaan lah. Sebagai orang percaya, sy tidak ambil berat perkara2 yang ditayangkan. Cuma sy suka nilai c Jennifer Love Hewitt dalam ni yang suka menolong orang, dan sy suka part hubungan dia dengan suaminya Jim. Apa lagi season 5 mereka ada anak le…

Never Been Better

Itulah yang sy dapat gambarkan keadaan diri saya hari ini!

Selepas kontroversi entry saya semalam, sy terus diserbu...macam sidang media saja..hihihi. Tapi friends, itu sudah menjadi old story ya....kita tutup lah di situ...

After a very brief and simple conversation with my BR...sy sangat lega! Pada mulanya, sy bercadang untuk simpan dulu, tapi BR advice me kalau ada apa2 yg perlu dia tau better beritahu. So dengan segan silunya sy share from A to maybe tidak sampai Z. Sebab sekejap sy share. Gees of the story jak! Tapi apa yg luar biasanya di situ, ada sesuatu damai yang sy rasakan, yang tidak pernah sy rasakan! Damai itu membuatkan dapat tidur dengan tenang dan bangun pagi dengan penuh kesyukuran dan yg paling penting 'Surrender'. Ya, sy betul2 dapat menyerahkannya kepada DIA yang mengerti.

Like i never felt like this before. Thank you God.

Hari ini ada misi...my cuti masih lagi my big boss ding dong ding dong dengan saya! Tidak kira, mesti mau bersemuka dengan dia...heart to h…

Too late ~ I'm sorry

Kalau sy sudah kehilangannya, itu bukan mudah untuk saya wujudkannya kembali.

Bukan mudah....

How I wish I do feel the same....but the truth is...NOTHING...

I supposed to jump in joy when u say that... but how i wish u said that 3 years ago..or a month ago...

It was really too late for me....

Too late...

that I dun have anymore to offer you...

I just can pray, that God will help you to find back your way to him...
I just can pray, u will become a strong person...

u say..

Time will tell...

But,

I just dont see, it will happen...

Could it be???

I dun know!

Will it be??

I'm not sure!

But what I'm sure is, God knows the best for both of us.

"Tuhan selalu memberikan yang terbaik kepada orang yang menyerahkan pilihan kepada-Nya."

God Bless

Makan-makan

Image
Ahad yang lepas, MG ada komit makan-makan di Restoran Steambot di SK 13. Tapi tidak semua MG dapat ikut, sebab aideline mau get ready balik ke KK masa tu plus dia ada pelayanan lain di komsel dia, Bro Yunonop ada tetamu yg pula dilayan, sis zainrah jaga anak di rumah...yg tinggal kami2 sajalah...Pr. losius, sis cristine, bro.frankie, julie, giu, mike, juari, jaffle, oscar dan saya. Dan tambahan 2 bapa-bapa peneman kepada bro frankie.

Tidak banyak cerita cuma, enjoy saja gambar mereka! Sy suka tengok mereka semua sebab betul2 wajah mereka tertulis yang mereka enjoy sangat makanan malam itu. Atau mereka memang pantang nampak makanan...hehehehhee

Gambar 1: Juari dengan rantaian udang-udang...

Gambar 2: Memang 'solute' sama mereka....kuat betul mereka makan... Gambar 3: Ni kami punya part...sederhana saja kan...


Gambar 4: The other meja...meriah betul!



Kesimpulan: The purpose of this komit actually meraikan Mr.Oscar yang akan back for good di sabah 22 Jun ini. Walaupun tidak semua MG d…

Seimbas lalu

Sy sebenarnya dalam mood bercuti...tinggal beberapa hari lagi sy akan balik ke kampung halaman saya! TAPInya....sebelum sy balik of course ada beberapa perkara kena settlekan. First, paper kabinet insurans pertanian tu. Second Kempen Derma Darah yang akan berlangsung di gereja sabtu ini. Tapi yang paling sy agak blur ni adalah kempen derma darah tu...huhuhuhu
Sy ditugaskan mengurus protokol pada hari kejadian, yg mana sy sendiri tidak ada pada hari kejadian tersebut. Sy tidak hairan si Juari kasi saya protokol ni sebab mungkin dia fikir kerja PTD kan selalu 'gah dengan protokol orang besar2 ni... yang PADA HAKIKATNYA.... TIDAK JUGA! Dulu2 waktu kursus DPA adalah terlibat penganjuran majlis...tapi masa itu jadi 'macai' saja ... paling2 jadi usher...teori pasal protokol itu memang ada belajar tapi mau jadi runner pada hari tu...saya belum pernah OK! Dan yg lebih mengharukan macam mana sy mau jadi runner kalau sy sendiri tiada masa itu...wahhh betul2 lah..betul!
*sigh* .. tapi …