Posts

Showing posts from September, 2012

The Epilogue

Epilogue: The Wife of Noble Character10 [b]A wife of noble character who can find?
She is worth far more than rubies.
11 Her husband has full confidence in her
and lacks nothing of value.
12 She brings him good, not harm,
all the days of her life.
13 She selects wool and flax
and works with eager hands.
14 She is like the merchant ships,
bringing her food from afar.
15 She gets up while it is still night;
she provides food for her family
and portions for her female servants.
16 She considers a field and buys it;
out of her earnings she plants a vineyard.
17 She sets about her work vigorously;
her arms are strong for her tasks.
18 She sees that her trading is profitable,
and her lamp does not go out at night.
19 In her hand she holds the distaff
and grasps the spindle with her fingers.
20 She opens her arms to the poor
and extends her hands to the needy.
21 When it snows, she has no fear for her household;
for all of them are clothed in scarlet.
22 She makes coverings for her bed;
she is clothed in fine linen a…

My Audience...

Mari kita melihat siapakah audience kepada Blog ini....

Taraaa..




Entry


Pageviews Malaysia 142 Indonesia 46 United States 33 United Kingdom 4 Russia 4 Brunei 3

Tidak Rungus Dilupakan...

Image
Recently I just posted this our old weding picture at my FB page. Surprisingly...so many people hit the button 'like'...Some say...we looks so traditional in this picture... ^^

Thank you friends for the compliments...This costume is not belong to us...we just borrow it from my 'nini'. Untuk beli ni...baju perempuan saja cost about RM500..included the accesorries...which I think..I should have one actually kan...mana tau...soon in the future my daughter teringin mau pakai juga...hehe....masa tu..tidak tau ada lagi ka yang pandai buat baju Rungus ni...

Tau-taulah zaman sekarang....jangankan kraftangan2 atau jahitan Rungus dulu2..Bahasa Rungus pun sudah ramai anak2 yang tidak tau cakap...

Lihat saja anak kami Joshua...tinggal 50% darah Rungus mengalir dalam tubuhnya...mummnya saja JARANG-JARANG speaking rungus sama dia..hehee...uppss...I KNOW MY MISTAKE...but Im trying to improve that NOW...adalah sudah saya bercakap Rungus dengan Joshua..entah dia faham ka tidak...sekur…

Negative to Positive...can you?

Normally...when people saw my lil prince...the first question would be...how old is he?

and normally when I answer those question...well some will give me surprise look..and giving such comments like this..for example...

"8 bulan? wah..saya ingat setahun lebih sudah..." (ini ok lagi)

"hah? gemuknya..."

"besarnya..gemuk oo dia"

"ko kasi BF ka dia ni...patutlah besar..gemuk..."

ok ok.. I get it people...yes...my Joshua memang a bit SIHAT compare to others baby..or compare to ur baby....

BUt pls...dont say my baby gemok....mula2...memang sy rasa tidak kisah...tapi lama2...dengan disertai pandangan terkejut mereka itu...wah buat sy lama2 jadi irritate pula dengan such comments like that!

My baby is still 8 months...adakah istilah GEMUK dengan baby?... chubby sy boleh terima...tapi gemok...lama2 memang sy akan bagi pandangan yg sama mcm kamu bagi dengan sy... -.-

Cubalah belajar bagi komen cara positif..mari sy ajar...

"o ya 8 bulan...sihat o anak kamu..m…

Her wedding

Image
Just to share my lil sister Big Day...


My Beautiful and Gorgeous sister...


Tema: White Yellow Venue: Tg. Simpang Mengayau..Resort, Kudat Date: 7 July 2012


Love her make up, love her dress...and love the weather..best!
Datanglah Simpang Mengayau Kudat...











Info yang tidak digemari

Sy baru dapat info yang KURANG BEST dari kawan yg buat prestasi dan kenaikan pangkat...katanya...sekarang ni Peeteedi akan mempunyai laluan SUKAR untuk naik pangkat...
BErikutan dasar pelanjutan persaraan ke 60 menyebabkan kekosongan 48 cuma 100 post buat masa ini...dan batch sekarang yg suppose suda boleh naik pangkat...ada 300 yang dlm list menunggu...so tiada cara lain selain ikut merit! 75% from LNPT dan 25% dari markah semasa PAC. Dijangkakan 200 orang yang terkemudian hanya boleh naik dlm tempoh 2 tahun...which is kami (yang sekarang ni ) dan mereka(junior) perlu menunggu LEBIH LAMA untuk naik ke level seterusnya...
In my opinion, ada pro n cons..yg baiknya sebab boleh timba lebih lagi pengalaman sebelum menjawat jawatan yang tinggi yang mana tanggungjawabnya jauh lebih berat...tapi yang kurang baiknya....berapa lama saya akan berada di tempat ini? 5-10 years? x tau...dah jadi macam close service pula kan....
Dan hopefully betul2 lah tamatkan jawatan flexi itu lagi....bukan apa.…

Perfect....10

Image
Dulu-dulu, zaman remaja pandai sudah berjinak2 dengan kebersihan muka. Mulalah cari pencuci apa yang paling sesuai. Saya pernah cuba, brand Clean n Clear..Biore...Eversoft..dan yang penting masa tu saya mampu lah kalau setakat bawah RM10.
Kemudiannya,,,bila suda bekerja...ada duit sendiri...masa tu mulailah mau try brand yang mahal skit...sempat lah try SKII (itu pun cuma trial pack)..then dekat2 mau kawin saya try brand Clinique...
Pun begitu....masalah jerawat timbul masih tetap ada...
Saya pada mulanya...tujuan beli barangan pencuci muka ni...mostly tertarik kepada mau cerah...but then pakailah apa saja masa tu...rasanya jerawat tetap on off datang...
Sampailah, suatu ketika itu saya nampak iklan ni...
credit gambar to google.
Ya Produk Safi...masa tu saya tertarik dengan perfect 10.
Waktu saya mula2 beli produk ni sy try pencuci dia dulu. Itu pun saiz kecil jak cleanser dia yg sy ambil. After 2 weeks saya guna...sy mulai rasa perubahan ketara...pertamanya...NO JERAWAT...sekalipun…

JR story...

Happy Monday u all...

Apa kabar?

Sejak semalam bermulalah sesi berdua di rumah for the next 20 days...my hubby went to china for kursus...my parents pun sudah kembali ke hometown...jadi tinggallah sy dengan my baby..sob sob sob...

Berdua dengan Joshua...memang banyak cabaran dia sekarang...Dia semakin SUPER ACTIVE! Bagi pegang barang, sekejap saja sudah boring..buang barang yang dia pegang...so tidak boleh bagi hp dengan dia sekarang...Lepas tu...kena pantau dia selalu...bila dalam walker...dulu perjalanan dia tidak lah seadventurous sangat...sekarang...terleka sikit dia mulailah dia mau masuk ke toilet...

Kalau bagi meniarap..pun sadis juga...kalau di tingkat bawah..mulailah dia mau masuk ke dapur...kalau di atas...masuk toilet juga....makin dilarang mummynya say NO...dia makin maju..sekejap saja dia berpaling dan teruskan perjalanan...sigh...

Tapi semua itu, saya tetap ENJOY tengok dia explore perkara disekeliling dia...one thing sya tengok Joshua kalau benda baru dia pegang..dia ti…

#justsaying part 2

Image
Sumber: Beautifulnara
first of all, apa yang saya tulis tolong jangan misintrepret ya kawan2 khususnya yang dari Bintulu...or mana2 sahabat saya di Sarawak...apa yang sy tulis ni just a random opinion ku..setelah meneliti kes isu 'daif' yang dimaksudkan di sini...
Kalau saya baca betul2...dengan intonasi...seperti yang dimaksudkan oleh suhada...saya percaya..dan setuju dengan suhada sendiri..dia tidak ada maksud sedikit pun untuk merendah2kan bandar bintulu itu sendiri...
Yes.. i havent been to Bintulu yet...i dont know about Bintulu history tapi saya tau Bintulu memang cukup kaya dengan sumber alam...
Tapi kalau sy secara pribadi baca dalam2 maksud atau statement suhada, sy percaya apa yang dia maksudkan itu more to Bintulu berjaya sebab ada transformasi yang dilakukan oleh Program2 baik bawah Kerajaan Negeri mahu pun Kerajaan PErsekutuan itu sendiri...
Saya percaya Bintulu zaman 70 tahun pun bukanlah bandar yang mewah...tapi melalui proses pembangunan itulah men'transfo…

Hutang...

Saya hutang banyak cerita sama kamu...

Lama suda tidak update perkembangan terkini si kecil saya...o ya...si kecil suda tumbuh 1 batang gigi comel gitu...cuma belum ada kesempatan ambil gambar...

Cerita 'sending off' my lil brother to further his studies at UPSI...

Cerita panas pasal kerja....

dan cerita-cerita random saya mengenai isu semasa....

APapun...I will story it phase by phase...

Till then...Happy September uollss...

God Bless.