Posts

Showing posts from October, 2011

Hati ku yang Beku

Hai...

saya ada keja ni mau buat..baik yg urgent mahupun separuh urgent...

tapi, hati saya memberontak....

macam-macam yang terbeku dan perlu di luahkan...

Pertamanya...

SAYA TIDAK SUKA KPSU saya!

Seriously..tidak kira lah dia pandai cakap depan SUB ka atau SUBKP ka...bagus PR dia ka sama orang lain....

tapi when it comes to work...bukan PSU dia saja dia kerah malah dengan PT sekali dia kerah...

Bila ada surat datang...ada minit SUB utk dia...tidak lama di bilik dia..akan terus dipass kepada PSU dia dengan minit dia yg simple 'TINDAKAN. Segera. TK.'

Tidak pun, dia akan email...with the same minit.

So meja dia akan sentiasa clear...tapi [since meja saya berhadapan dengan dia~kasian bah duduk cubile] muka dia sentiasa depan PC.

Heran ka tidak heran????

Saya sudah tidak cukup tangan...sudah penat memerah otak..sudah penat melihat fail...tapi meja saya tidak pernah kosong....

saya penat sudah memikir..memangnya KPSU begitu ka dia perform?... tolong kawan2 jawab untuk saya? kita sekarang soon o…

ALL GLORY TO YOU..

I just want to say..thank You God...

For everything....

For my family...

For my in laws...

For my original church...

For my local church...

For my current job...

For my beloved one...

For my little rapha...

So many things to thank for...

Included all my friends...ALL oF THEM REGARDLESS WHAT RELIGION THEY ARE...

GOD BLESS this country...

Sometimes I remember u...

Hello...

I'd really want to share about my baby growth tapi duduk kat MOSTI ni, banyak website yg kena block dan tak boleh install sembarangan. So susah nak upload gambar baby yang terbaru. Since my broadband sudah terminate memang lagilah susah nak berinternet d rumah.

Talking about this, i cannot help myself than comparing the previous life i had at my old ministry. I love my PC that i've been using for almost 5 years.. I can easily download so many things and install many applications but of course not game lah. Tapi macam install my canon software, oklah kot boleh!

I miss browsing the u-tube. Of course working at MOSTI especially in this section, most of the time i dont have much time to browse so many things. For the past 1 weeks and 3 days, I have so many documents @ letter that need to be cleared. At the same time, I have to focused some of the important Pekeliling that related to my job. And thank God, finally yesterday saya berjaya menghabiskan kerja2 yg ditinggalkan dan…

New Updates!

I miss blogging...

Anyway..I've got what I always dream in my career...

Doing all kind of service...penempatan for pertukaran sementara/pinjaman/lantikan kontrak.. is not that easy...tambahan lagi here at my new ministry..everything must go to KayShUu first before endorsement...

what i've done so far...doing minit ceraian...surat...sound simple but for newbie at this core business it took me 1 hour to do 1 minit ceraian for i case. Sebab apa? everytime i need to write minit ceraian i have to refer so many files..green files..looking at their history from A to Z. Plus...in the same time i need to be aware those Pekeliling Perkhidmatan like PP2/2008/PP122008 etc etc...CFS/COS

and to make it a little bit sound so stressy (ok this is my original words)...i have so many documents on my tray masuk...with all the minutes from the boss 'untuk tindakan segera'...i'm not just dealing with M..but C..DS..Q..etc..sometimes orang2 swasta yg jadi CEO ni yg kena segera...u know top le…