Posts

Showing posts from December, 2008

the end.......

Finally...i have finished my LNPT and orang lain punya LNPT...i dun have the intention to elaborate on that......so friends...this would be my final entry for this 2008...i'm going back for a long holiday...starting this 22 Dis 2008 - 3 Jan 2009...as i shared with uols before this, i will going back to my hometown...to the tip of borneo...

ehmmmm....i would like to express my biggest THANKS'..to (especially yang baca blog sy ni lah)

1-kiera....thank you for the card...that was my 1st card for this year....sorry for not having lunch with u today...thanks for all the help....u're such a helpful friend indeed...for many things....it's been a blessing to have friends like you...

2-vien...selamat bercuti juga....sorry juga untuk semua kata2 sy yang tidak membangun tidak mendorong...apa2 lah yang sy terlepas...ko kawan saya yang 'meneutralkan' saya dalam banyak perkara..ahahahha....

3-airin....thanks utk semua....susah payah ambil saya time lunch hour...(especially on fr…

my 1st tag...

Image
As i promised to my friend yang telah men'tagging' saya...(upssssss..sorry DBP)...


1. Do you think you are HOT?
me??? i dunno la....


2. Upload you fav pic.


3.Why do you like this picture?
actually semua gambar saya suka..but then this one..sy suka sangat cos sangat ceria...seceria
orangnya..hehhee..and 1 more thing inilah cara pemakaian sy..simple and selesa...


4. When was the last time u ate pizza?
ehm...tahun lepas kot...during DPA...dengan my friend airin...huhuh..that was a long time
ago...becos i dun like pizza..


5. The last song u listen to?
cinta Yesus - Agnes santoso


6. What are you doing right now besides this?
habiskan kerja-kerja terakhir sebelum cuti


7. What name u prefer besides yours?
lola..(comel kan)


8. People I tag:- since mau cuti sudah..so i dun think they have time...so the tagging stop here!


since soalan no.9-dan seterusnya (hehehe siapa yg tag saya ni taulah yang mana satu)...sy tiada jawapan tuk semua soalan tu...hehehehe...because i dun rank my friend....:)

okies dokies.…

kasi campur semua...

orait i'll make it fast....semalam (18 Disember 2008) kami punya so-called 2nd anniversary dalam perkhidmatan awam...semalam bertugas di Dewan Negara..semalam juga hari jadi mama sy yang ke 50 tahun...huhuhu..50???...patut celebrate luar biasa ni..hehehe...ok itulah yang berlaku semalam...mau cerita satu-satu panjang pula...mau ingat2 cerita lama....akan jadi 1001 cerita nanti..

by the way...yesterday was a long day for me and a very tired day....

and today....pagi2 ada taklimat option cuti rehat..still belum decide lagi..tapi setelah mengambil kira dan menimbang-nimbang pendapat yang lain...ehm..tidak pasti lagi.....hehehehe tp yang pastinya kena decide today since today is my last day working...

whoooooooaaaaaaaaaa.....last day kerja banyak pula kena settel.....

forgiveness...

it's wednesday morning...still 2 days to go...(excluded today)..really i'm counting my days to go back and meet my lovely family....sound like i am homesick...but YES!...there a strong feeling inside me that cannot wait to see them..is like a reunion for us..as 1 biG family...as I always call my family as 'The Nny'Dys Family'...

Tapi apa kena mengena 'forgiveness' dengan reunion kan??? hehhehe...actually, this morning before i had my breakfast with two lovely preetiest friend aka my colleque...i had come across with 1 article that been sent to my email....it is a very lovely message..and I really want to it share with u all...

"Love is patient, love is kind. It does not envy, it does not boast, it is not proud. It is not rude, it is not self-seeking, it is not easily angered, and it keeps no record of wrongs."

Sometimes the hardest thing to say is "I'm sorry", to admit that we have hurt someone. The only thing that can be harder is to f…

Krismas

Image
Bila berbicara mengenai krismas, pasti semua orang akan terbayang...pokok krismas (pic below), santa claus, stokin, ayam turkey...etc..etc....salji???....dan caroling.....di sana sini....yang menariknya kalau kita ke mall-mall, spt midvalley, mines, The curve....apa lagi..sebutkan saja di Lembah Klang....pasti tidak ceria kalau tidak ada dekorasi Krismas....warna merah/emas/putih/ hijau akan kelihatan di sana sini......dan kalau kanak-kanak pasti tertunggu-tunggu kemunculan Uncle santa claus(pic below)....kiranya...mcam-macam ada.....di tambah lagi krismas disambut pada 25hb disember dihujung tahun....suasana tahun baru pun bercampur aduk....




but then friend, pernahkah kita terfikir kenapa adanya Krismas? mengapa orang-orang kristian menyambut Krismas?..apakah krismas adaslah waktu kita menghias rumah dengan pokok-pokok krismas, tukar-tukar hadiah, shopping...atau tidak sabar tunggu uncle santa...atau apapun lah pengertiannya pada kita....ok before i go on...sy ingin katakan i'm no…

Perubahan.......

hari ni jumaat..ok semua orang taula kan hari ni hari jumaat....ada 2 minggu lagi sy kerja dalam tahun ni..huhu....Pa tidak sabar mau balik kg oooo....miss my family, miss my hometown very very very very very very the muchhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...........................kerja pun(sorry my KPSU/SUB)....sudah kurang mood kerja bulan ni.mood holiday benar2 mencengkam diri..;)...sy teringat perasaan yg sy alami ni kan macam zaman uni....kalau sudah cuti tu, malas sudah...hmmm..i know it's not a good habit actually.......jadi akan ku gagahkan juga bekerja dalam 2 minggu mendatang ini...ehm,...just now...time tengah buat blog ni, my very dedicate clerk datang jumpa sy tanya pasal surat kelulusan PSM tuk sy balik ke wilayah asal (hehehe-land below the wind lah)...i thought when SUB dah luluskan cuti then my permohonan diluluskan it settle already..tp rupanya surat kelulusan dari PSM tu pula termiss....ok.....bila raihan tanya sy...whether sy simpan atau tidak...sy dengan jujurny…

hohoho..

tadi..my friend airin..send me a christmas song..huhu..thanx airin..really appreciate it..and u noe what..,.that song make me lagi nak balik rumah......aku mau balik oooooo......

selingan...

Image
taraaaaaaaaa...mempersembahkan Nokia 7610 Supernova.....:) ok, inilah hp baru sy....last sunday...after dinner dengan my housemate...terasa mau p mines..jalan-jalan..then sy cakap sm hsmate sy, sy mau p survey dulu hp....then kami p mines, at first belum ada niat mau beli dulu...sampai di mines...kami terkejut gila ni.....banyak sudah perubahan di sana....sy dengan hsmate cakap macam ni..'mines ni tidaklah jauh sangat dari rumah, tapi jarang pergi'...ahahahhaha ketahuan bah jarang keluar rumah...sy kira-kira mau 2 bulan juga tidak pergi mines. Lepas tu tempat beli hp selalunya satu row dengan tempat tengok wayang tapi sudah pindah ni ke tingkat paling atas (since i'm not sure berapa tingkat mines ada)...so round2 la kami tengok2 hp....memang semua baru lah....sy ni at first memang sony ericson pilihan hati...siapa tau sampai sana bertukar pula.....dapat pula promoter tu pandai cakap (sy senang dengan tu promoter bagus cara dia tidak memaksa)..then sy fikir2 ehmmmm, oklah sy…

emotionless

ok...hari ni sya tiada mood mau tulis blog actually..because teda tau mau tulis apa....tapi tengok blog orang dan comment itulah yang sy buat...tadi pagi sy bertugas di BDC from 9.30am to 12.00noon..aduiiiiiiiiiii...bosannya duduk sana......banyak2 tempat BDC la kalau boleh sy mau elakkan...kalau dulu2 ada juga sy bagi penjelasan sama orang awam..tapi sekarang ni orang awam pun rasa kali BDC tidak membantu mereka....apa-apa sajalah.....nanti...statement sy disalah mengertikan...hari ini sy buat report untuk meeting kami esok malam..meeting???hebat juga saya kan ada meeting malam..hehehe ini meeting bukan gov malaysia punya tapi God kingdom..:)....church punya meeting....minggu ni stress juga kamiorang di rumah semua kena siapkan laporan...huhuuhu..to kiera....aku nak sangat datang sabtu ni...kalau boleh jumaat lagi...tolong apa yg patut...but then, sunday to monday aku ada hal...so everything have to settle by saturday actually. Melainkan c vien tu drive dan kami tau jalan boleh la pu…

looking forward...

monday morning...and today 1 December 2008..o my God....it is the end of the year already....i'm so happy when thinking that i will work for 18 days only this month since i will having my holiday....to celebrate christmas and new year with my beloved family...so now i have to think what is my hair sytle this coming christmas and somemore presents to my whole family...huhu..i'm very excited....my sista and i have planned on 24th, we will bake cake, and cookies..using my kak long punya oven...ahhahaha...i dunno whether i can do it...or not, but really i want to try....and we also planned to have vacation at hotspring, ranau...stay there for a night..maybe..wow..i couldn't stop smiling at the moment...i miss my family..i miss those 'bising2' from all my nieces and nephews. i miss my mum shouting at her grandchildren...miss my father pampering all his grandchildren....miss the time me, my sista, kak long and kak ngah...gather and talking about girl stuff...huhu...miss …