Posts

Showing posts from July, 2015
Image
Saya bersyukur Tuhan untuk segalanya yang Engkau telah berikan kepada saya.

Dan tiada satu pun perkara yang berlaku dalam kehidupan saya baik saya secara pribadi mahupun dalam keluarga saya sendiri yang di luar daripada pengetahuan Mu.
Termasuklah apa yang terjadi ke atas anak sulung kami Joshua.
Joshua adalah antara anak yang paling senang dijaga.
Dia adalah anak pertama kami dan pengalaman pertama kami sebagai ibu bapa.
Saya ingat di awal bbp hari selepas melahirkan dia..saya akan menangis setiap kali selepas menyusukan dia dan joshua suda lena tertidur. Perasaan saya ketika itu sangat bahagia melihat joshua tidur dengan aman. Kelahiran joshua yang sangat luar biasa dengan berat yang luar biasa bagi pertama kali bergelar ibu memang akan menjadi memori selama-lamanya dalam kamus kehidupan saya.
Dan saya ingat setiap kali ada kesempatan pasti saya akan ambil gambar untuk kenangan di kemudian hari. Pada setiap perkembangan yang dia lalui. Meniarap. Memegang barang di tangan. Tersenyum …

Where the sweetnes and bitterness become 1 (part2)

Image
So di mana sy berhenti.. ya di hospital Tawau kan..
Sy check in di hospital Tawau pada 23hb April jam 930pagi. Sampai saja..saya diperiksa oleh Dr. lelaki. Dan Dr tu buat VE. Fuhhh..saya tahan malu saja sebab pengalaman bersalin di hospital kudat semuanya dilakukan oleh nurse. Jadi bila Dr. lelaki yang datang dan  buat VE (Vaginal Examination) hmmm segan oooo
Pendek cerita..pada 23hb tu...belum ada bukaan rahim dan lapisan cerviks masih tebal kata doktor tu..tapi sebab post date 9 days from EDD jadi masuk ward. Sebenarnya saya sedih mengenangkan pengalaman bersalin di hospital tawau ni sebab saya tidak menyangka keadaan hospitalnya yang sangat menyedihkan. Saya pernah ke hospital serdang, hospital putrajaya dan saya sendiri bersalin di hospital kudat yang so called hospital level daerah saja pun tidak seteruk hospital tawau.
GL saya masa tu tolak tepi sajalah mau 1st class konon. Tiada maknanya. Dengan keadaan saya tidak selesa ya lah sarat mengandung dan keadaan wad pula yang sesak …

Where the sweetnes and bitterness become 1 (part1)

As I promise, and before I forgot let me documented my story of my 3rd pregnancy. And this time I called it 'Where the sweetnes and bitterness become 1"

So my EDD was predicted on the 14of April 2015. According to my memory lah (I record my very 1st day period on the phone, so i am so confidence about it actually).

So the journey of preparing myself for a long break from office is began. I took 11 days from my AL to make sure I can still fly. I was ngam2 35th weeks. So it was the last call for mothers who wish to fly during their pregnancy. At least for MAS. Because AA only allowed pregnant woman to fly until their 34th weeks.

11 days AL + 2 wks early from my maternity leave. So there it goes!

Then the waiting moment begin.

36th weeks passed

37th weeks passed

38th weeks passed

39th weeks passed

40th weeks passed

Still nothing happened...no sign of labor...

I tried so many things to triger the process according to what i have read on the web..

from doing star jumping to eat a …

I'm Back guys....

It's been a long time..without me in this world of blogging.. hikkss macam bunyi lagu yang biasa didengar kan...

anyway...how are u uolls?

My last post was on my birthday that was on the 9th of Mac..pheww quite some time neglecting this space..

Where have I been? I guess some of you might ask this question. While some of you had known the answer!

Well first and foremost.. Praise the Lord I just gave birth to a wonderful and amazing baby boy on the 24th of April. His name is Jathniel Ethan. I will show you his picture in the next post (actually i forgot to bring hp today..and all his pictures is in it) or u can follow me on the Instagram.

Oklah....that's all for now. Will story mory more on the arrival of my 3rd baby in the next post. Till then, stay tune and pls be patience while my mood of writing is back here with me.

God Bless