Posts

Showing posts from October, 2014

Comfort from the heaven

Tuhan adalah gembalaku, takkan kekurangan aku.
Ia membaringkan aku dipadang yang berumput hijau,
Ia membimbing aku ke air yang tenang;
Ia menyegarkan jiwaku.
Ia menuntun aku di jalan yang benar oleh karena nama-Nya.
Sekalipun aku berjalan dalam lembah kekelaman, aku tidak takut bahaya,
sebab Engkau besertaku;
gada Mu dan tongkat Mu, itulah yang menghibur aku.
Engkau menyediakan hidangan bagiku, di hadapan lawanku;
Engkau mengurapi kepalaku dengan minyak; pialaku penuh melimpah.
Kebajikan dan kemurahan belaka akan mengikuti aku, seumur hidupku; 
dan aku akan diam dalam rumah TUHAN sepanjang masa.

Lately or maybe since I have been promoted.. I hardly have my own time.
My life routine is always about work and family.
When I were at work...my emotion my mindset is always like in a racing car. Time..people around me is so much different with the previous work I have...
When I were at home, my hand and legs never stop doing something...time at home is more like the bullet train...

On the other hand, every …

close lah? what say u

Hi hello

its been very very long time since the last post.

Life been so hectic..plus i have no inspiration to write anymore...

i am thinking to close down this blog..but this blog had been my companion since 2009..and so much memories had been written here...

perhaps u guys have suggestions on what topic to write here...

huhu i need inspiration...

inspirations guys...

and

aslo motivation...

(-_-)

#Throwback

Image
Ini adalah gambar lama. Yes cerita lama. Tapi tidak tau kenapa saya rasa nostalgic pula petang-petang ini. Masa ini, boleh kata belum sampai dua tahun saya berkhidmat di Kerajaan. Masa ini, saya pun belum ada kereta lagi. Adik saya masa tu pun belum habis belajar di UM lagi. Jadi masa ni, solely sy bawa jalan-jalan parents saya dan adik-adik saya guna duit saya.
Ini merupakan 1st time parents saya dan adik bongsu itu menjejak kaki di Genting Highland. 1st time mereka naik gondola (Cable Car). 1st time bawa mereka round2 sekitar Jalan Tar di KL. 1st time bawa mereka ronda2 KL naik LRT dan KTM. 
Sebagai anak pada ketika, saya sangat bangga dapat membawa parents saya berjalan-jalan guna duit saya sendiri. Belanja mereka makan di restauran cina. Bawa mereka sight seeing. Rasa sangat happy dapat berbakti dengan ibu bapa yang telah bersusah payah membesarkan saya. 
Bila dah kawin ni, ada sedikit kesukaran membawa mereka berjalan-jalan memikirkan anak-anak saya yang masih kecil. Memang havo…

Ada kuasa dalam doa mu

my last entry was published on the 14 of August. That means more than 1 month i didn't write in this page.

so many things happened actually.

From my promotion in my career and adjusting myself in the new environment of a new responsibilities!

fuhh..

boleh tahan lama menyepi. Bila log in ada 2 comments dari anon. readers yang sedang menanti untuk dipublishedkan.

rupanya pembaca saya ini bukan orang malaysia juga...ada juga terselit orang indonesia. terima kasih lah untuk mereka-mereka yang sudi membaca dan merasakan tulisan saya boleh memberi info kepada mereka. :)

By the way, baru-baru ini minyak baru saja dinaikkan kepada 0.20 sen. tahun depan GST akan diperkenalkan. kita rakyat kena bersedia dengan pelbagai kemungkinan. sebagai orang kristian berdoalah supaya Tuhan berikan roh hikmat dan pengetahuan kepada kepimpinan negara kita. Sy selalu berfikir kalau kerajaan mau kurangkan subsidi biarlah ada perkara lain juga yang boleh dibuat untuk meringkan beban rakyat. Pasti ada cara, c…