Posts

Showing posts from November, 2012

Hijack????

Image
Hi... Im joshua. Mummy&daddy's staring. Sori mummy, joshua interframe here... I think many of ur guys miss me here kan? ....

Till then..nanti i ask my mum to post many pictures of me here ya....



Image
Saya pergi semalam...keluar ofis jam 1245 sampai Maeps jam 1..parking2 110 baru trparking...naik trem (sebab tak larat nak menapak jauh)...turun d hall D....

sampai hall D..(tak sempat naik dewan ingat mau jumpa kawan lama)...pusing2..ada agroMart...very kreatif...ada tambahan / lots of agrobazaar... siap ada makanan1 Malaysia...tapi x sempat singgah..time constraint...

2 tahun lepas...MAHA adalah tempat permainan sy... escort VVIP.VIP....pernah dilalui...

tahun ni..sy datang dengan status pengunjung....the feeling is different..but somehow...the sense of belonging to MAHA masih ada....Ya..I miss my MOA's friend...all of them..I miss MBJ41/44 group.... I miss the huhaha session (during takde VVIP/off duty)....

Pendek kata...pertanian ni masih mendapat tempat di hati saya....

so kawan-kawan..jangan lupa ke MAHA ya...

Try test dulu

Testing testing...

New User in the house!

Image
(google pictures)
Hi Apple...
I'm your new user here....
Do u have tutorial for a new ipad user like me? well u see..i am not really into gadget things...also i am bit slow in IT stuff...so do u have a very easy peasy tips...on how to use ur product? 
LOL...
Yeap... saya masih blur2 guna ni Apple application. IOS...what soever lah they called it...  Beli sebab sebenarnya kununnya mau lebih aktif berblogging...lebih aktif letak gambar...ehm..apa lagi ya...hahaha..mungkin kegunaan di masa depan..bagi Joshua celik IT ka...hahaha very lame excuse....
oklah...sambung kerja!

I'll love you for a 1000 years...

Image
Heart beat fast colors and promises How to be brave How can I love when I'm afraid To fall But watching you stand alone All of my doubt Suddenly goes away somehow
I have died everyday waiting for you Darlin' don't be afraid I have loved you for a thousand years
. . . and the music goes on and on  again...
Saya sangat teruja tengok Twilight The Breaking Dawn Part II...
Air mata ku mengalir kerana terharu...sedih...happy...but need to say good bye to the Twilight team... apa lagi endingnya dengan lagu I love you for a thousand years...it was so sweet...awwww...
Emo pula saya kan......well ada story di balik story....my husband is not a fan of this movie....but he did accompany me tho'...he said this is all for me....huhuhu...sometimes my husband can be so sweet to me...hahaha...
Dear husband...
you don't have to be afraid...because i will love you FOREVER......till death do us apart...

#justsaying

Kalau yang mengenali saya...mesti tahu sikap saya towards relationship between man-woman!
Saya memang sangat mementingkan komitmen pd hubungan...sebab itu kawin dengan husband sy ni..hahaha..just a little recap...husband dgn sy kenal awal 2007..mulai bersahabat baik...yang pada dasarnya tiada kata 'declare' pun just tau-tau rasa-rasa ada chemistry among us... until 2008... sy percaya ini campur tangan Tuhan utk proses pengujian hubungan sekaligus memastikan sy dan husband tidak terus main tau-tau tanpa ada sesuatu yg pasti...apa jadi...putus di tengah jalan...of course rasa frust tu ada..but then I thanked God sebab sy mulai belajar di situ....
2008 - 2009... tahun di mana sy sangat sibuk dengan pelayanan dan kerja sy..masa sy bekerja dan bekerja di ladangnya Tuhan....soal jodoh sy berikan sepenuhnya kepada Tuhan..
2010...husband suddenly datang balik....kami kawan spt biasa....memang masih rasa ada chemistry antara kami..tapi kali ni..sy belajar dr kesilapan...sy libatkan Pas…

Kerja ooo kerja

ya...

my kerja will be never-have-ending-story...

agaknya inilah kalau kerja bahagian sektor pengurusan...u will never have the terms SUDAH SELESAI (SS)... Betul ni..kerja sy kan..berkait rapat dgn orang...contohnya...katalah kontrak orang itu selesai...sy dan orang itu mungkin selesai berurusan tapi jawatan yang dikosongkan itu tidak boleh kosong selama-lamanya...so proses nya kembali berpusing......so kira2 macam tu lah kerja....

Oklah...

today sy period! pinggang sudah sakit! Need to go back! My time is up..

babai...

Seminggu yang mendewasakan! (Tajuk bukan main!)

Minggu lepas, saya balik kg hanya berdua dengan Joshua. Husband tidak dapat balik bersama sebab budjet utk tiket terhad memandangkan cuti ini adalah tidak dirancang!

Pada mulanya saya agak bimbang sebab saya tidak tahu sama ada saya boleh handle Joshua sendiri atau tidak. Tapi Puji Tuhan, Joshua anak yang baik dan mendengar kata. Sepanjang perjalanan adalah sedikit merengek tak selesa sebab mengantuk tapi tidak lama, the rest dia hanya tidur sepanjang journey balik KK.

Tiba di KK sekitar jam 1130 pagi...cuaca di KK adalah sangat baik. Adik dan kakak sulung bersama anak bungsunya tiba jemput sy dan Joshua. That day was so peaceful and I really enjoyed my moment with my family.

Sampai di Kg, terus disambut oleh parents sy. Mereka berdua sudah tidak sabar berjumpa dengan cucu KL mereka ini. Joshua at first, macam observe dulu keliling dia...orang-orang sekitar dia. Joshua tidak terus yang main2 bising2..tapi dia duduk diam dengan sy for a few minutes....bila dia suda observe and learn te…

what other people say about marriage...part two

Ok...post sy sebelum ini melihat kepada pandangan orang lain mengenai marriage...

Saya tidak mau ulas banyak tapi sy fikir sy mau refreshkan diri saya tentang ayat Firman Tuhan ini...


1 Corinthians 13:4-8 (CEV)

Love is kind and patient,
never jealous, boastful,
proud, or rude.
Love isn’t selfish
or quick tempered.
It doesn’t keep a record
of wrongs that others do.
6 Love rejoices in the truth,
but not in evil.
7 Love is always supportive,
loyal, hopeful,
and trusting.
8 Love never fails!
Yes..indeed...love never fails...
Have a blessed Tuesday...

What other people say about marriage...

Morning friends... Its been a long silent for about 1 weeks?... Ive been busy with my works..busy as a mom and wife...and the most important is that I just came back from my hometown... yeay!
Will write more about my holiday with my precious son at kg.. but for the time being, let me share with this poem (i think so)... upss..taken from this blog!

不管你有没有男女朋友 都把它读完 你发觉到了吗? 爱的感觉,总是在一开始觉得很甜蜜, 总觉得多一个人陪、多一个人帮你分担, 你终於不再孤单了,至少有一个人想著你、 恋著你,不论做什么事情, 只要能一起,就是好的, 但是慢慢的,随著彼此的认识愈深, 你开始发现了对方的缺点, 於是问题一个接著一个发生, 你开始烦、累,甚至想要逃避, 有人说爱情就像在捡石头, 总想捡到一个适合自己的, 但是你又如何知道什么时候能够捡到呢? 她适合你,那你又适合她吗 其实,爱情就像磨石子一样, 或许刚捡到的时候,你不是那么的满意, 但是记住人是有弹性的, 很多事情是可以改变的, 只要你有心、有勇气, 与其到处去捡未知的石头, 还不如好好的将自己已经拥有的石头磨亮,你开始磨了吗? 很多人以为是因为感情淡了, 所以人才会变得懒惰。 错! 其实是人先被惰性征服, 所以感情才会变淡的。 在某个聚餐的场合, 有人提议多吃点虾子对身体好, 这时候有个中年男人忽然说「十年前,当我老婆还是我的女朋友的时候, 她说要吃十只虾,我就剥二十只给她! 现在,如果她要我帮她剥虾壳,开玩笑!我连帮她脱衣服都没兴趣了,还剥虾壳咧!」 听到了吗?明白了吗? 难怪越来越多人只想要谈一辈子的恋爱, 却迟迟不肯走入婚姻。 因为,婚姻容易让人变得懒惰。 如果每个人都 懒得讲话、

So then I finally choose...

Image
Remember my last post about this?

So semalam...my husband pun dengan muka gembiranya tidak sabar2 mau kestau saya perkara yang mengembirakan dia...

so dia tunjuklah sy ini...


Beria-ia dia explain saya..dari apa beza data plan dengan call plan...apa beza phone dengan tablet... bukannya apa...sy ni bab it bab telefon sy MALAS mau ambil tahu...sebab itu semua gadjet sy husband sy lah yang kasi..hihihi. Sy ni ikut saja..janji sy boleh call sy boleh sms...dan sy boleh sekali sekala buka internet..cukuplah keperluan sy situ...so bila sy cakap dgn husband sy..sy mau beli IPAD...itu yang dia berusaha cari plan yang terbaik...in the meantime dia pun mau beli iphone katanya...eisssh...mannnn memanglah...tidak taulah JRM kami tu ikut baka siapa pula...hehehe

So dari A to Z dia explain...bagi tau beza ini...



Yang sebenarnya...sy ikut saja..kalao husband sy cakap ini lebih murah dan lebih bawa keuntungan..ikutlah..after all dia sudah buat kajian menyeluruh pasal ini saja!

So akhirnya saya pilih Su…

My Out of Sudden Confession

Gila tajuk di atas..hihihi

Saya sebenarnya tiada mood kerja...dari ahad sehinggalah semalam sharian di WIF-KL, KLCC. Ada event office. Mula2 jadi usherette tetiba kena jadi LO seorang tim Menteri. Overall sy punya pandangan..sy lebih suka event macam MAHA..huahauaha...lebih 'down-to-earth-' dan lebih 'jiwa rakyat'..hehehe....

So apakah my 'out of sudden confession' nya..tetiba lak kan....

Bukan apa sy baca/scroll balik cerita blog sy sekitar 2009 (like I said, i have no mood to work today-so-tired!)...sy teringat kerja2 lama sy...teringat meeting yg sy kena hadiri...for example..kena hadir meeting di Bank Negara...kena duduk dengan orang2 besar di BNM....bincang pasal siling...peruntukan..projek...SPPII (sick!).... dengan tidak semena-mena, sy jadi RINDU dengan kerja lama sy!

Walaupun sy kurang faham dengan banyak istilah perbankan..tapi as long as istilah itu diguna pakai utk projek Kerajaan rasanya...boleh jak faham...atau sy kena buat faham lah... :)

sebut p…

Lagi tinggal 2 bulan...

Minggu depan 17 Nov, raphael akan genap 10 bulan...dan sy ada usaha selama 2 bulan lagi utk breastfeeding kan raphael sebelum sy planning utk palan2 stopkan 'the journey of breastfeeding experience with my JRM'!

Memang besar cabaran bila kerja lagi pump lagi...sepanjang hampir 10 bulan BF kan JRM, macam2 tempat sy pernah experience...

> saya pernah BF depan hospital..tempat laluan orang masuk.. (o masa tu baru lepas 4 hari bersalin..mengusung JRM sb kena jaundis)
> saya pernah BF dlm flight... (sempitnya tempat itu....syukur husband ada di sebelah tolong coverkan)
>sya pernah BF dalam restauratant...(berabis cover)
>pernah BF dalam toilet berdiri..sb tiada tempat punya pasal dan gara meeting di luar kawasan...
>pernah BF dalam fitting room (untung kalau ada tempat duduk..belasah duduk d lantai kalau tiada tempat duduk)

dulu dapat pump di ofis 3 kali sehari..lama-kelamaan menurun jadi 2 kali...pernah 1 kali...pernah bengkel d KL...tiada tempat langsung...bengkak semacam…

New Ipad with Celcom

Image
Hello November.... ^^..so lets start the new month with a promotion with CELCOM.. o yeah! Anybody is looking for new gadjet? I've been eyeing this new ipad...well of course im not into gadjet person...but i have good intention or reason to buy one... u see my problem is that...it is sometimes hard or leceh for me to transfer gambar using my office PC. So i told my husband that I need ipad to keep my blog fresh and colorful (yes...alasan)... since my husband is a gadjet person...u name it...any magazine about the latest handphone..new tablet...sure he knows better than me... so he asked me to look into this Celcom plan..which I think quite interesting... So, if any of u planning to buy one...and looking for a good plan..maybe u can consider this...jum scroll bawah... Click for more images Click for more images The new iPad With stunning Retina display, 5MP iSight camera and more, it's truly resolutionary.