Posts

Showing posts from May, 2010

Pelatih PTD yang jalani latihan ala komando meninggal dunia

Berita lanjut klik sini!

Saya terkejut dengan berita ini. Cerita sebelum ini, klik ini.

Ini mengingatkan saya sepanjang kursus PTD a.k.a Diploma Pengurusan Awam (DPA) pada Julai 2007 sehingga Februari 2008. Ya, kursus paling lama dalam mana2 skim2 kerajaan yang ada. Cuma setiap tahun setiap batch, unit pengurusan DPA ini akan review semua kursus yang sedia ada dan mungkin ada penambahbaikan utk batch yang seterusnya. Zaman saya, modul luar yang ada, modul Bomba (2 minggu), modul Polis (2 minggu), modul askar (1 minggu) dan outward bound, lumut (2 minggu). Memang semua modul ini menguji ketabahan setiap peserta kursus. Kekuatan mental dan kecekalan hati...dan of course kekuatan stamina! Dan 1 thing yg selalu sy bersyukur bila sy selamat dan berjaya menghabiskan setiap modul luar.

But then kisah Pelatih PTD yang meninggal dunia ini, sy difahamkan ada modul baru. TUDM. Sebab itu sy pelik pada mulanya sebab tidak pernah kami kursus di Banting. Rupa2nya kursus baru yang ditambah. So sy tidak …

more to ucapan terima kasih

Hello....
It's been a while kan...so many stories to tell so many pictures to share..tapi..sy mengalami hari isnin yang memeningkan...huhuhuu...tekak rasa pahit sebab semalam komit MG di Steamboat... then balik rumah semalam, bukannya dapat tidur terus... ayaaa...
sy drive pagi tadi sangat perlahan larian sy...sebab tidak tau pasal contact lense atau memang sakit kepala, sy tidak boleh mengagak jarak kereta saya dengan orang lain. Dan mau tekan pedal minyak pun macam kereta lambat pickup ni...[mungkin juga kaki sy yg tidak berdaya kali]
Sy penat sebenarnya! Cuti memang panjang, tapi seperti tiada cuti. Tapi apapun, sy lega sebab tugasan saya untuk penayangan 'Facing The Giants' telah selamat diselesaikan. Meeting last minute bersama AJK yang last minute dibentuk....ooo bukan di sengajakan ok! Pada mulanya, sy sangat mau laksanakan FTG ini dengan tidak melibatkan ahli lain, sy sudah bercadang since ini dana akan masuk ke Jabatan Ibadah biarlah semua tim ibadah yang run! Tapi m…
Semalam, sy ke SIB Klang tuk mengongsikan kelas SPK tajuk 'Manusia Baru dalam Komunitas Baru'. Sy cuma prepare myself selepas sy balik dari Kelas BPN. Imagine, kelas BPN selesai jam 11 malam, sampai rumah dalam 12 malam. So dalam keadaan bilik yang cahayanya samar2 sebab roomate sy sudah tidur, sy teruskan juga buat preparation kutbah dan siap jam 130 pagi.
Kenapa last minute, alkisahnya, sy mau prepare waktu hari jumaat during lunch hour, tapi tertunda sebab kesyiokkan tengok Ghost Whisperer season 5 di YouTube. [ampunilah aku Bapa]. Then, lepas rancangan ke the curve tidak jadi, sy ingat mau prepare selepas sy hantar adik rohani sy ke aiport. Tapi bertukar juga plan lepas si kawan minta teman cari tshirt SPK. Lepas tu direct ke Jusco Balakong tengok shrek. So memang salah saya lah sebab tidak utamakan mana yg utama.
So seawal jam 9 pagi ahad tu, sudah bergerak ke klang. Memang sy minta c ging drive, sy dibelakang sebab mau ambil kesempatan tuk tidur. Sekali tidak dapat tidur.…

Happy story of the weekend

Image
Semalam, sy, giu, aideline, Pr Losius, Bro Peter, Bro Robert, oscar, kimi, michael, juari, jafflee silver, jyl dan alice bersama-sama dengan ribuan teman2 dari pelbagai gereja, bangsa dan budaya berkumpul di Stadium malawati bagi acara Global Day of Prayer.
Ini adalah pertama kali [khusus utk acara doa, dulu pernah 1 kali acara paskah] sy menyertai acara sebegini besar yang melibatkan pelbagai church dari pelbagai denominasi. Masuk saja ruangan dalam stadium itu, sy sangat teruja @ excited melihat macam-macam manusia dalam stadium tersebut. I feel joy, happiness, gratefullness run inside me. The atmosfere was awesome. The presence of God is there. wow!!! Acara dimulakan dengan larian masuk dari atlit2 negara (sy percaya itu atlit kebangsaaan, sebab sy nampak Lee wan Wah di depan sekali) dengan membawa obor yang mewakili setiap negeri di M'sia menandakan revival di setiap negeri. Saat kami memuji dan menyembah, air mata sukacita tidak henti2 mengalir, sy begitu merasakan Tuhan itu …

A prayer..

Lets Pray...

Father, I praise You today for all that You have done in my life. You are faithful even when I am faithless. Your love pursues me even when I am unlovable. Your forgiveness covers my sin and frees me from its penalty. Lord, teach me to praise You and to see and understand the power of that praise. I want to bring You pleasure, Father. I praise You for Your love and faithfulness to me. Your presence in my life changes everything, empowering me to live each moment of every day, content in knowing You are in control. As I face today, Lord, remind me that no matters what happens, I can praise You!
In Jesus' name, Amen.

Himpunan Kata2 Semangat

Image
Sumber: Pr. Great Muller (From his FB page)

1- Fikiran itu bagaikan kebun, apa yang ditanam pasti itu akan dituai. No choice, fikirkanlah yang positif maka kita akan menuai hal-hal positif.

My response: Seperti kata Filipi, fikirkanlah apa yang dari atas [surga] dan bukan dari bawah [bumi]. Dalam erti kata lain, menjadi anak2 Tuhan bukanlah perubahan yang drastik. Tapi itu satu proses dan kita perlu menanggalkan fikiran lama kita dengan mengenakan fikiran baru. Firman Tuhan katakan, 'kita lebih dari pemenang' maka kita harus berfikir sedemikian. Firman Tuhan katakan 'jangan kuatir' maka kita juga tidak usah kuatir. Kita harus latih fikiran kita seperti fikiran Kristus. Dan itu perlu dilakukan setiap hari dengan menabur fikiran kita dengan Firman Tuhan supaya ketika fikiran kita dipenuhi dengan Kebenaran Firman, maka tindakan kita akan seturut apa yg kita fikirkan. Even lagu 'Malaysia Boleh' pun liriknya macam ni 'Jika kau fikirkan kau boleh, kau pasti boleh m…

.................its wednesday.....................

Morning y' all....
terasa agak slow sikit di pagi hari rabu ni... meeting saya semalam benar2 'mengharukan' saya. Meeting yg sepatutnya dijadualkan jam 5 ditarik ke jam 715 malam dan lagi 'mengharukan' meeting itu cuma ambil waktu 15 min saja...tunggunya punya main lama....
Saya sampai rumah jam 8 lebih2 sikit...dan terus dinner..kesian housemate menunggu lama. Sy pun tidak sms mereka suruh makan dulu, sebab sy fikirkan meeting tidak akan lama. Oleh kerana kelambatan meeting, 2 orang yang sama2 ikut sy kerja, pun terheret sama balik lambat. Nasiblah mereka memahami...apa boleh buat lah kan...
Malam selasa adalah malam sy menonton TV. Start jam 930pm-1030pm itu Ghost Whisperer Year 4, then sambung 1030pm-1130pm Desperate Housewives. Penat2 saya dari ofis pun, sy p tengok juga. Tapi ada waktu juga kalau terlampau penat, sy terpaksa skip juga fav sy ni. Dan oleh kerana itu juga, sy agak malas mau bangun pagi ni.
So hari ni, bermula lah kembali penulisan paper kabinet tuk…

my 400 post!!!

wow...unbelieveable right!

anyway, i'll talk about it later on my next entry, at the moment I have meeting [again]....and as always, I hate meeting after office hour!

My Favourites!

2 cerita ni sy mau tengok..

1-Shrek 4 ~ 21 May ni..so boleh tengoklah kot sabtu ni...
2-Eclipse ~ sy sudah tengok, Twilight, New Moon, mana mau tertinggal yang ini kan...peminat Edward Cullen...:)

Best! Best!

Tiada Tajuk!

It's a very wonderful day....

o ya semalam, sy sangat enjoy dan diberkati dengan komit kami di pantai. Saya tidak habis ketawa saja semalam sebab sy rasa banyak perkara lucu yang kami dengar plus biasalah bila berkumpul ni saling mengenakan antara 1 sama lain. Bergurau lah maksudnya.

Sy enjoy sebab, sy tidak tahu yg lain tapi bersama2 dengan teman yg sudah mengerti nilai2, sy tidak perlu rasa JAIM. Hubungan persahabatan itulah yang membuatkan hubungan sesama kami (since semuanya pemimpin) akan lebih kuat lagi.

Sebab itu kan, paling mahal adalah 'membangun hubungan'. Yang membuatkan kita akan rasa lebih lama mau stay di sesuatu tempat adalah sebab ada hubungan. Sahabat menerima sahabat apa adanya dia. Ada waktu mendengar ada waktu bercakap. Ada waktu bergurau ada waktu serius. Sebab itu Tuhan Yesus pun banyak memulai pelayanan dengan membangun hubungan terlebih dahulu. Wah! Sy terus teringat pelajaran yg saya sampaikan ahad lepas.

Kalau semalam, kira komit pemimpin, this friday…

memanglah tidak senang!

Bukan senang bekerja sebenarnya...ya lah belajar tinggi2 sampai Universiti dengan harapan akan dapat gaji yang setimpal dengan kelulusan. Sudah dapat kerja, berhadapan pula dengan cabaran di tempat kerja. Apa lagi bidang kerja yang semuanya kena mula dari zero. Sudah demikian, berhadapan lagi dengan karenah majikan, karenah sesama pegawai dan staff sokongan. Memang mental juga bekerja...8 jam sehari, 5 hari seminggu. Dan setiap hujung bulan akhirnya dapat gaji.

Sy bukan tidak bersyukur dengan apa yg Tuhan percayakan dan berikan kepada sy selama ini dan sehingga ini, tapi hari ini sy melihat bagaimana penat lelah sy bekerja selama 4 tahun yang akhirnya dapat keluarkan EPF yang dikumpul selama bekerja. 4 tahun itu geng...termasuk penat lelah mau confirm jawatan, kena kursus DPA selama 6 bulan; masuk hutan, keluar hutan, redah laut, redah daratan, redah api, redah tempat gelap, redah UD*PA yang macam2 karenahnya, redah BTN, redah K*SN yang tidak suka batch 2/06, dan akhirnya confirm juga.…

God's Favour

God Favour atau kalau sy translatekannya ke dalam bahasa yang sy fahami pertolongan dari Tuhan atau lebih daripada pertolongan kot...

Semalam, ketika saya merenungkan Joel Osteen 'Your Best life', sy sangat diberkati dengan saat teduh pada hari itu. Ia berbicara mengenai pertolongan dari Tuhan atau kasih karunia Tuhan. Emm,,,susah juga sy mau gambarkan maksud yg senang difahami, tapi saya mengalami itu semalam.

Sy ada kongsikan kan, sy ada pelayanan SPK di Wangsa Permai petang semalam. Di Wangsa Permai, bukanlah pertama kali saya berdiri di hadapan dengan jemaat di sana, kalau sy kira2 balik, semalam itu adalah yang ke-4 kali sy bercakap di depan mereka. Tapi, oleh kerana pengalaman sy berkutbah di tempat sendiri di tahun ini banyak membuatkan sy nervous berdiri di hadapan mereka. Apa lagi topik yg sy sampaikan itu memang kalau dari saya, sy sudah rasa 'Tuhan, next time not this topic'. Rasa macam, apa lagi Tuhan, sy sudah habis idea ni...begitu sudah. Tapi waktu on the …

Rumahku Surga ku

Image
Presenting our new house.... 'home sweet home'.Bulan Jun ini, kami akan adakan kesyukuran untuk apa yg Tuhan lakukan dalam keluarga kami. Wah, tidak sangka akhirnya kami ada rumah sendiri sudah. Hasil dari setiap pertolongan kami adik-beradik...Sy tidak sabar mau bercuti next month...rasa tinggal di rumah sendiri, di kampung sendiri. Wah, homesick!!!!I L.O.V.E. my Family...

Love, Sex, Relationships

Beberapa waktu ini, sy banyak berfikir apa yang perlu saya tulis dalam blog saya ini. Selain daripada kisah sehari-hari saya, rhema yang saya dapat, pengalaman hidup orang lain, isu-isu semasa, sy tertanya-tanya apakah cuma itu saja yang sy mau kongsikan? Kalau sy lihat blog orang lain, kalau yang sudah berkeluarga mesti akan share banyak mengenai family mereka dan ada juga blog lain yang penulisannya mengupas sesuatu isu semasa dengan begitu baik sekali. Tapi apapun bentuk cerita atau tulisan yang mereka paparkan, itu adalah mereka.
Tapi kali ini, sy mau kongsikan berkat yang sy dapat dari satu buku bertajuk 'Love, Sex, and Relationships' yang ditulis oleh Dean Sherman seorang dekan di College of Christian Ministry. Buku ini sebenarnya sudah lama berada di rak buku saya, sy dapat dari adik saya tapi sebab terlalu banyak buku depan mata sy jadi sy tidak peduli sangat akan buku ini. Tapi indah pada waktunya, Tuhan membawa saya membaca buku ini. APa yang terjadi, Tuhan jamah hat…

Friday's ramblings

ada 10 min lagi jam 5pm...hari ini agak santai no pending job...big boss pun tiada...so banyak buat kerja sendiri.

happynya saya..[selalu pun happy juga :p]..hari ini hari jumaat..hari di mana, esoknya sy cuti...ahahahha. Esok sy plan mau beriadah di Taman Wetland sudah lama tidak main basikal tengok nature. Kali ini, sy ajak beberapa teman pergi bersama...saja mau berfellowship dengan mereka. Hopefully cuaca esok bagus untuk kami beriadah dan berfellowship. =)

Hujung minggu ini, sy ada 2 pelayanan. Satu di GoLkiDs...dan petangnya sy SPK di Wangsa PErmai. Bak kata BR, enjoy saja!

Ok teman2, happy weekend ya...have a blessed and joyful one. (^_^)

Amazing Grace by 7yrs old girl - Rhema

Suara kanak-kanak perempuan berusia 7 tahun ini sangat mantap! Nama dia saja penuh maksud..Rhema Marveen. Sy berdoa supaya adik Rhema ini akan dipakai Tuhan bagi generasinya memberkati generasinya dengan menaikkan puji-pujian bagi Tuhan Yesus Kristus.

Sy mau!

Image
Saya sebenarnya sudah lama fikir2 mau beli no baru..entah kenapa rasa boring sudah dengan no yang sedia ada..terasa mau tukar angin baru. Pun begitu, sy tidak akan tukar ke rangkaian lain lah, saya adalah orang yang kalau sudah terbiasa dengan 1 benda, sy akan setia dengan benda tu sampai bila2 lah unless [itupun lah] ada perkara yang tidak dapat dielakkan. Ya, sy bukan bercakap pasal orang di sini ya, sy bercakap pasal ini.....


Tiba2 saja semalam sy dan giu keluar p cari barang dapur sebenarnya sambil2 tu keluar untuk meredakan rasa geram kami berdua c giu dengan 1 perkara [biarlah rahsia kalau yang ini]. Terus c giu cakap, sy mau tukar simcard baru lah...lepas tu sy pun terikut sama lah..ahahahah..tapi sebenarnya memang dalam perancangan sudah mau cari nombor baru pun. Cuma sedang berkira-kira sama ada celcom blue ka, celcom exec ka atau celcom biz...tapi setelah menimbangkan pendapat adik saya, sy go for celcom blue...apa nombor baru sy,,,nantilah sy inform ya...But dont worry nomb…

Hiduplah dengan Tujuan

‘Sebab itu aku tidak berlari tanpa tujuan dan aku bukan petinju yang sembarangan saja memukul. Tetapi aku melatih tubuh ku dan menguasainya…’ I kor 9;26-27
Sebagai seorang atlet sukan satu ketika dulu, [dulu-dulu lah waktu sekolah menengah], cikgu saya selalu ingatkan saya kalau berlari jangan tengok belakang..mata harus fokus ke depan dan pastikan tetap berada dalam lane..jangan tersasar. Dan aim harus sampai ke garis penamat. Dan jangan tengok kiri dan kanan.
Itulah antara nasihat cikgu rumah sukan saya dulu. Dulu-dulu usia muda yang masih aktif sy ikut 100,200, 4x100, 4x400. Tapi bukan sy mau share pasal zaman kegemilangan yg sudah lama berlalu tapi perhatikan kata Rasul Paulus [saint Paul], dia sendiri berkata kalau dia tidak akan berlari tanpa tujuan. Sama seperti atlet, tujuannya cuma satu menamatkan perlumbaan dan menang. Apa lagi, petinju. Tidak mungkin lah dia main tinju sembarangan saja kan. Dia mesti tinju di tempat yang tepat kena pada sasaran baru ada point. Kalau sembarang…

mari ketawa sebentar...

Persembahan dari Bapa-Bapa SIB Kajang...

This weekend...SIB Serdang pula sambut..walaupun seminggu lewat dari tarikh yang diistiharkan dunia..hehhee

Lucu betul tengok bapa2 tu menari... i wonder apa persembahan dari Bapa-Bapa sib serdang pula....

ayaaa lagi-lagi kes begini...

Sejak kejadian kecurian di rumah sy...sudah lama kan rasanya sy tidak share apa2 pasal rumah kami kan...

anyway, semalam waktu semua kami (the 6 of us) sedang berehat, bersantai masa tu baru jam 9 lebih...tapi sebab semua sudah dalam rumah jadi pagar sudah siap2 dikunci dengan pintu hadapan. Tiba2 sy dengar lah ada orang macam tarik2 mangga luar di pagar..macam mau minta masuk. At first sy heran, siapa lagi yang belum masuk rumah ni, ka ada orang mau masuk rumah?..sy keluar lah tengok dan sy nampak uncle india jiran sebelah rumah kami tu panggil saya..so macam ni lah lebih kurang perbualan kami. >>>>

uncle india: kamu ada kecurian pakaian ka?

me: mmm, ada juga lah. (sebenarnya to be spesifik baju yg setakat ni hilang tu baju dalam, sebab tu malu mau kestau :D)

uncle india: kenapa kamu tidak kestau?

me; (macam bingung muka saya) mau kestau sama siapa juga?

uncle india: sama kami pun boleh. Kamu tau ka tadi petang, pagar kamu tu tidak dikunci dengan betul. Walaupun ada mangga ada …

Happy Mother's Day

Image
Happy Mother's Day....Especially to;1~ My mum...Thank you for everything..everything...everything....LOVE U SO MUCH...2~ My Kak Longakak...sayang kau selalu3~ My Kak NgahSaya sayang juga kau..hehehehep/s-Nanti kita celebrate ramai2 bulan depan ya...kita cuti2 Sabah nanti... hehehe

Smileeeeeeeeeeeeeeeee

'Hati yang gembira adalah ubat'

Itulah kata Salomo dalam kitab Amsalnya. Pernah kah kawan2 melalui satu hari itu tiada senyuman yang lahir dari wajah kalian? pernah ka? satu hari itu stress saja memanjang tanpa ada sedikit pun tanda2 mau senyum jauh sekali ketawa yang terjadi? ???? Pernah????

Aahahahhaha...sy ketawa dulu lah kan...sebab sy sendiri sedang mengingat pernah kah sy melalui hari yang serius...ok pause...mmmmmmmmmm.... MACAM TIADA! Mungkin 8 jam tanpa ketawa dan senyum itu pernah tapi 24 jam tanpa ketawa atau senyum itu sangatlah mustahil sy fikir...hehehehe

Nah mari kita share2 pasal senyum dan ketawa ini. Tuhan mengatakan hati yang gembira itu adalah ubat. Dan itu sentiasa terpancar ada sukacita di wajah kita melalui senyuman yang terhasil. Ramai orang cakap begini 'jangan cepat marah, nanti cepat tua'...ada betul juga ni. Kalau kita lagi dalam keadaan mau marah, tertekan, pasti kedutan2 pula yang terpancar di wajah kita..huhuhuhu...mana tidak cepat tua kan..…

6th May

Image
Happy birthday to my lil 7th bro.. Weldy a.k.a chaco...

Ni adik bungsu..cukup 13 tahun sudah dia ni hari..wah....how time flies so fast! Tingkatan 1 sudah dia. Adik bungsu sy ni sangat special. Berbanding dengan sejarah pendidikan kami 6 orang yang lain, dia beza sikit. Pun begitu, sy sangat mengasihi adik sy ni. Sejak dia kena operate bulan lepas, sy belum jumpa2 dia lagi. Pengalaman dia masuk pembedahan itu sangat mengharukan. Mama sy cerita saat adik sy mau dibedah, adik sy sangat takut. Dan kerana dia sangat takut, dia cakap macam ni sama mama sy, 'ma, kita berdoa dulu'. Sy terharu kerana adik sy sekecil-kecil dia, dan walaupun memang agak 'nakal' tapi dia tetap ingat masih ada Tuhan yang berkuasa yang menjaga hidupnya. Waktu mama cerita itu, sy mau menangis saja dan peluk saja adik sy masa tu. Huhuhuhu...sy rindu adik sy. Tidak sabar bercuti bulan akan datang ni jumpa mereka semua.

Ini sewaktu adik sy datang KL makan di Kedai Ayam Bungkus di SK, dekat Mines. Cute j…

Musim Kawin

semalam sy menerima kad undangan kawin dari kawan sematriks saya yang juga adik kepada abang ipar saya..woaahhahaha...so kira2 apalah hubungan saudara kami tu ah? hehehe..ok! soalan ni nda penting tuk dijawab actually! wink!
anyway, happy tuk kawan saya itu..finally...tidak sangka pun ada juga...hehehe sy rasa siapa saja kawan sy kalau kawin, mesti 1st impression saya mesti like 'tidak sangka'..hehehe. Tidak tahu kenapa. I mean, my friend yang akan kawin, memang secara usia dia tua 1 bulan dari saya, tapi badan dia kecil jak dari saya..ok apa kaitan dengan saiz kan....tapi nda taulah...maybe sebab dia kawin dulu dari saya..muaahahahaha...
tarikh kawin itu betul2 jatuh pada hari kepulangan saya bercuti di kampung nanti. ngam2...so sampai ja di aiport terus lah sy ni ke rumah durang..yang of course kakak sulung sy pun mesti ada sana tu..entah2 my family pun ada...hehehhee. Bulan jun ni ramai betul yang jemput saya..tq tq tq... selain dari si bien yang akan kawin juga..tiba2 pagi n…

sekali lagi...

Tidak suka ada meeting lepas office hour actually..tapi apa boleh buat...asyik kena tahan ja ni...

We'll see what is the result....

Being a career woman...

Sedar tidak sedar penyediaan kertas kabinet untuk insurans pertanian sudah mau masuk 1 tahun 2 bulan. Bermula dengan kajian E&Y, rancangan mau buat pilot projek then masuklah bbp 'consultant' wannabe dan masing2 cuba membentangkan masing2 punya kajian...until datang 1 sykt ABC ni yg sampai akhirnya sy terstuck dengan mereka...

Awal tahun ini, YBM menggesa lah kertas ini supaya disegerakan...so sekarang ni sudah beberapa kali asyik turun naik tingkat 15, bentang itu dan ini..pinda itu dan pinda ini...bincang itu dan ini...dan kalau dulunya sy diam biar my immediate bos dan my big boss yang berbicara, tapi sekarang ni, entah keyakinan dari mana, sy tercakap juga dan terkeluarlah pendapat saya. Tapi masa dalam keadaan ragu2 juga lah, antara mau cakap atau tidak. Sampailah semalam, bila my big boss jumpa sy..dia berkata begini 'kenapa kamu tidak cakap tadi [which is bila ada soalan2 KSU yang tidak terjawab]'.. reaksi sy, 'sy mau cakap juga tapi, tapi serba salah'…

take a break!

keletihan pula saya hari ini...sibuk memikirkan kertas kabinet insurans pertanian ni...

mmm, sy tau ada seorang kawan sy sedang dalam keadaan lemah sekarang, tapi sy tidak tahu mau kasi support macam mana...apa yg boleh sy buat hanya pray untuk dia...sy harap dia menemukan kekuatan yang baru di dalam Kristus...

ok...God bless us all..

Mutiara yang ditemukan

Image
I have a very fruitful weekend my friends.. a very very fruitful one... Sy sangat bersyukur. Dan Tuhan itu begitu baik untuk saya. Wahhhhh...
Akhirnya, Tuhan buka jalan untuk saya dapat mengikuti kem wanita bijak - single. Sy terlepas kem ini 2 kali. Pertama tahun 2007 dan kedua tahun 2008. Tahun 2007, sy terpaksa berputih mata saja melihat housemate sy masa itu, giu, min dan evelyn ikut kem wanita bijak..sy masa itu ada komitmen dengan kursus DPA sy selama 6 bulan. Kemudian di tahun 2008, sy juga terpaksa melepaskan peluang itu memandangkan ketika itu sy ketua kelas SPK dan SPK baru di angkatan pertama, jadi sy perlu fokus dulu tanggungjawab sy. Tahun 2009, sy benar2 menunggu waktu kem ini, sampai sy share sama BR sy kalau ada di Batam, sy mau join juga. Tapi Tuhan itu punya rencana dan waktunya sendiri buat saya. Di saat sy sudah hampir melupakan kem ini dan fokus yang lain, di awal tahun ini teman sy dari Kajang memberitahu sy ada kem wanita bijak dan itu jatuh pada 30 April-1 Mei. S…

happy birthday to my 6th lil. bro..

Image
Happy birthday my lil bro Chungky...
Tua sudah kau..masuk 18 tahun dah hari ini...berusahalah melakukan sesuatu untuk masa depan mu, kejarlah impian mu dan beri dan lakukan yang terbaik seperti untuk Tuhan dan bukan untuk manusia.
with Love...
ur sister...amei