Posts

Showing posts from February, 2009

D8

sepanjang minggu ni sy betul2 tidak dapat fokus kerja...sekejap-sekejap p ofis then p airpot then p ofis balik then airport then hotel then ofis then rumah....datang ofis buat mana yg sempat....inilah hasil aura D8...let me share a bit about D8...D8 stand for developing 8 countries...ada 8 buah negara dalamnya...semua adalah negara2 yg sedang membangun termasuklah negara kita ni....so ceritanya bermula bila MOA mau menganjurkan satu persidangan antarabangsa bagi membincangnkan isu-isu global dan isu utama ialah tentang food security....nah apa yg berlaku...sy ditugaskan menjadi pegawai protokol klia...so kerja sy tu sambut menteri/delegates dari gate sehingga mereka semua naik kereta...memang satu exposure yg sangat bagus tuk pegawai muda seperti sy ni.....dan sepanjang seminggu bertugas..macam-macam pengalaman yg sy dapat....sy sgt suka share dengan kawan2 semua...

day 1 - 23 Feb - bangun seawal 4am,...sekitar 4.45am drive to KLIA...delegasi pertama yg disambut Iran...pengalaman yg ti…

happy birthday gal..

Image
happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to you kiera
happy birthday to you....

this is the story of a girl named norsakira binti jeffrydin...(hope i spell it right)...
today is her 26th birthday...27th February 1983...
born at sg udang melaka..but sory dear kiera aku tak tau hospital apa...:)
the first time i met her was on the 3rd January 2007...ehm actually it was during our PTD unggul 18-27 disember 2006..but then...there was about 416 young PTDians...so i wasnt really aware of her existance..hehehhe jangan marah..aku rasa kau pun tak kenal aku kan...kan kan....so i really get to know her 0n the 3rd of january...our first day lapor diri...i remembered she was sitting beside me and she wore white and black batik baju kurung...dengan porny tail hairnya....and then selama bbp hari berada dalam pool...we were destined to be in KSI together...so we we've been friends about 2 years ++ (i'm really not good in giving figure...)...masih dalam proses saling mengenali..(ha…

jumaat yang memeningkan

memikirkan jumaat yg bakal mau abis dan besok sudah weekend....patutnya ada perasaan gumbira....besok boleh bangun lambat dan sebagainya..tapi...tuk pertama kali..sy rasa tidak mau jumaat berakhir cepat....besok is another story..niat tuk bangun awal mungkin tidak kesampaian kerna sy akan ke PD besok..atas urusan CHampion Gathering Retreat bulan Mac ni....kira2 meninjau kawasan....petangnya ingat mau berjumpa semua tim pembina Gereja Anak..sebab ahad sy punya turn melayani...tidak sabar sebenarnya mau jumpa anak-anak di Gereja ANak...malamnya..haven't decide tapi rasanya akan prepare utk kelas SPK esok dan promosi THCL...memikirkan THCL..sy jadi gementar..sebab persiapannya masih so-so....aduh cam mana ni...Ahad memang penuh......Lord....i'm not grumbling...its just that...banyaknya kena settle....
isnin-jumaat lagi menakutkan...dengan persidangan D-8 lagi yang arggggggggggggghhhhhhhhh sy tidak tau lah macam mana nanti....(nasihat: kalau jadi PTD confirm akan terlibat yg begini…

tag lagi

Image
1.How old are you?
25 tahun ++

2.Are you single?
single lagi la

3.At what age do you think you'll get married?
ehm...last time i used to think 27 is the best time to settle down...tp sekarang...sy fikir tunggulah waktunya Tuhan

4.Do you think you'll marrying the person you are with now?
now?? i'm not sure...siapa yg Tuhan persiapkan tuk sy dan sy siap untuk orang itu....ada kesudahan la ceritanya


5.If not, who do you want to marry?
I like this question....Tuhan tau persis siapa yg sy mau....ahahahhaa


6.Who will be your bridesmaid & bestman?
adik sy tidak boleh suda...sebab maybe dia kawin awal dari sy...so dlm fikiran sy tu..biarlah bridesmaid sy tu sahabat yg mengenali sy sesungguhnya....bestman..tanya sama pihak lelaki la...


7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
i always dream garden wedding....


8.Where do you plan to go on honeymoon?
Jeju Island...South Korea...


9.How many guests do you think you'll invite?
seramai yg boleh...kawan semasa sekolah rendah,menengah,u…

burn out

after 1 bulan 1 minggu 2 hari bekerja...semalam sy pertama kali ambil EL...EL itu maksudnya emergency leave....kesian sama saya....hampirrrrrr mau pitam....tapi still digagahkan kaki itu melangkah mau p kerja..tapi since sy driving...sy takut sy tidak sampai ofis tapi sampai tempat lain...kalau sy satu orang tidak apa juga..tapi ada anak orang....so sy decide sy EL ja semalam...gara-gara penyakit anemia + stress + not enuff rest + banyak fikir = burn out...

so semalam sy ambil waktu sepanjang hari berehat di rumah dengan menutup diri saya dengan dunia luar..my hp sy off kan...sy minta maaf dengan kawan2 yg ada telefon/sms sy tapi tidak berjawab...sy ambil waktu untuk berdiam diri....

so melihat kepada keadaan fisikal sy yg sangat lemah...i decide to do something...after tidur 4 hours straight dengan berusaha memadamkan segala fikiran..just sleep...akhirnya sy dapat rest juga...lepas tu sy bangun sy pergi mengurut kaki sy dengan mesin urut kawan saya...supaya pelancaran darah lancar..tha…

Happy Valentine Day

Sempena Hari Valentine 2009... I just want to share some beautiful words yg sy dapat dari seseorang...and i'm really blessed by this words....God Bless You..

Everyone belongs to give themselves completely to someone,
to have a deep soul relationship with another to beloved thoroughly and exclusively.
But, God to a Christian says; No, not until you are satisfied, fulfilled, content with being loved by me alone,with giving yourself totally and unreservedly to me,
discovering that only in me is your satisfaction to be found will you be capable of the perfect human relationship that I have planned for you.
You will never be united with another until you are united with me,exclusive of any other desires or longings.
I want you to stop planning,stop wishing and allow me to give you the most thrilling plan existing, one that you cannot imagine.
I want you to have the best. Please allow me to bring it to you.just keep watching me,expecting the greatest things;
Keep experiencing the satisfaction t…

apa itu C.I.N.T.A???

when it comes to February...people will say..'love is in the air'.....dan masa ni lah kedai bunga menjadi kaya dengan tempahan..coklat di sana sini...apple di sana sini..uppssssssss apple??? apa-apa lah!...but anyway, bukan itu yg sy mau share...sebab itu terpulang kepada individu la kan...tapi santai sahaja..sy mau bahas mengenai apa itu cinta?...hehehehhe semalam...sy sempat menonton program ALLY..di TV3...since minggu ni minggu valentine...jadi topiknya adalah sama seperti topik entri sy....apa itu cinta???..tetamu undangan nya ialah Juliana Aziz dengan Wan nor azlin...ehm, sy tidak berapa tau akan kedua2 artis ni but sedikit sebanyak i know kisah hidup percintaan mereka thru newspaper....jue dengan 2 kisah percintaan yg tidak menjadi dan wan nor azlin dengan kisah rumah tangganya....so agak hangat perbualan mereka...sampai apabila Ally host program tersebut bertanya akan apa itu cinta?...kedua-duanya bagi pandangan dari sudut masing2...everyone entitled to have their own o…

pelik tapi benar

beberapa waktu ini....banyak memori yg mendatang dalam minda sy....satu per satu menghinggap di kotak memori sy....huhuhu....macam jiwang pula..but NO!..its just that..sy teringat semua perkara yg sy lalui....dan pelik tapi benar..yes...i miss my DPA...and ESC....mungkin beberapa sahabat sy yg 'setia' mengunjungi blog eden ni tertanya-tanya apa tu ESC..but i will explain it as i go thru my sweeeeeeeeetest memory.......

DPA...sy sebenarnya tidak suka DPA....kalau boleh tidak mau ingat pun apa2 pun di DPA..except friends and OBS....sy bersyukur dapat melalui DPA....memandangkan DPA merupakan perkara utama untuk kami P*T*D mau disahkan dalam jawatan....melalui 6 bulan sebenarnya banyak duka daripada suka..ahahahhahah..tapi tidak taulah....tiba-tiba teringat DPA dan i kindda miss those time...apatah lagi sy tertengok gambar2 OBS Mr T(bukan nama sebenar)....all of sudden, semua yg sy lalui seperti slideshow dalam otak saya....bomba..polis...askar...pengembara lautan(OBS la)...studen…

tag..tag..tag..

Image
Another tag from my nun jauh di sana web-friends….Thanks to Peggy…

1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda...

Tq tq….untuk pengiktirafan ini..sy akan lebih berusaha lagi untuk masa hadapan…ahahahaha..begini ka ayat kalau menang award..sy pun tia tau..hihihi
2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda –

Apa yang sy tau tentang saudari Peggy;

Apart from fakta dan hobi yang sy tau dari blognya, mau tau klik sini; sy tau sikit-sikit saja:-

1 – sy kenal dia thru o friend of mine yg juga satu church dengan saya..
2 - mula berkenalan melalui Friendster…
3 – diberkati dengan penulisannya dalam blognya di FS
4 – sy fikir dia salah seorang peneraju utama dalam website anakdomba.com
5 – masih single..ahakksss (yaka peg..hehehhe)
6 – pada pemerhatian sy, dia seorang yg punya karunia tuk kaunseling orang
7 - last but not least, sy tau dia punya hati yg sangat besar tuk Tuhan dan jiwa-jiwa di luar sana…

Keep on blogging fren…

3. Setiap blogger hendakl…

someone forward this to me..and its time to ponder the words...

February 1, 2009
I have been sounding the alarm through the mouths of My prophets. They have heard ME tell of My intentions to come in months past. And, I have been ready! All in heaven is now prepared and ready and I am giving this one last shout! There shall be no other delay, past this one! I only delay now as My bowels of mercy and compassion have been moved to extend this time for a short time indeed! For, many of you, oh My Bride, stand on the brink of being ready! But, you are not ready!
LET IT BE KNOWN THAT I WILL MARRY NO GOSSIP-MONGERS. NO PURVEYORS OF HATE OR MALICE, SAVE YOU REPENT IN DEEP SORROW AND SEEK MY FORGIVENESS FOR ALL.
I WILL MARRY NONE, WHO DO NOT LOVE OTHERS, EVEN TO LOVE YOUR ENEMIES, TO PRAY FOR THEM AND TO BLESS THEM.
I WILL MARRY NONE, WHO HAVE ANY SORT OF UNFORGIVENESS IN THEIR HEARTS.
I WILL MARRY NONE, WHOSE BOWELS ARE NOT FULL OF LOVE AND COMPASSION TOWARD ALL.
I WILL MARRY NONE, WHO DO NOT HAVE MERCY AND COMPASSION TOWARD THE LOST, THE HURT AND THE SUFFERING…

1001

Image
ogenki des ka?....hari ni sebenarnya, 1001 macam perasaan sy/emosi sy/ keadaan sy....kenapa...sy akan ceritakan 1 demi 1....
semalam (4 Feb), sy sangat gembira+happy+excited+joy....macam-macam la...pendek kata kegembiraan yg tak terkata...sy happy sangat sebab c joanne telah menemukan..hehehe....cara-cara menukar layout...dan inilah hasilnya...and i'm so satisfied with it!...sy suka sgt layout ni...1 kali pandang terus suka dan sy without hesitation terus pilih. Layout ni really mengambarkan sy..hehehhe...sy suka garden....since blog sy pun namanya 'The Eden'....Eden ni kalau d bible adalah taman yg paling indah di mana Tuhan mencipta Adam dan mempertemukan Adam dengan Hawa....pas tu ada dua orang lady di situ(dlm layout ni)...yang mengambarkan 'Twoare better than one (Ecclesiastes 4:9)'..maksudnya I am surrounded with so many beautiful friends...dengan tema pink...huhuhu I like!....so thanks to joanne...
o ya macam mana mau tukar layout....p google cari Blog Templat…

pagi-pagi lagi...

today, perjalanan sy ke ofis ada berbeza skit....since kazen sy datang meeting di Putrajaya..so sy hantar dia dulu lah....meeting dia di Parcel D...yg jalannya..mau kata jammed sangat tu..tidak juga...tapi pemandu2 nya yg mau cepat jak!...biasalah kan pagi2 semua mau datang awal....nah, sy ini bukan juga seorang pemandu yang cermat sebab biasanya kelajuan yg sy bawa sekitar 80-110 km/j....tapi sy tau di mana part yg boleh laju mana part yg kena sederhana laju....apatah lagi jalan putrajaya ni.....jalan punyala luassssssss...sampai 3 lane...tapi yg peliknya...ada saja accident...itu baru jalan otw masuk putrajaya....ni jalan sekitar masuk Parcel..pendek kata kompleks2 Kerajaan sanalah...thanks God..ofis sy di Presint 4....sy BERSYUKUR SANGAT tadi....sebab Tuhan jaga sy dan kazen sy tadi...my car dengan kereta Naza (naza apa sy tidak nampak, tapi ala ala toyota harrier)....hampir 'bersentuhan'....sy dengan baiknya pasang signal ke kanan....tapi orang itu terus meluru laju mau ke…

weekend...cuti wilayah...sakit mata....

Image
1 Feb..adalah hari berbahagia khusus bagi warga kerja Putrajaya.....Labuan dan Kuala Lumpur.... we have extra 1 day off...after the weekend...well talking bout the weekend, i have very the H.E.C.T.I.C weekend....
31 Jan - i send my 'baby' to Proton Edar Servis....her(hehehehe) 1st service dgn mileage mencecah 1664 km...tp syukur my 'baby' sihat2 saja..after servis..sy sgt puas hati...lancar sangat bila drive....sudah servis..singgah p rumah Pr...saja mau lawat2...bersama-sama dengan Mr.Oscar..since dia sudah temanin sy pergi shah alam....makasih ya!..^_^...after that balik rumah....kerja2 SPK menunggu sy....bergegas ke Old Flat..print itu ini..photostat itu ini....gunting sana...gam sana....macam-macam....pas tu join sekejap tim profetik punya briefing....so ding dong...sekitar 1,30am habis semua kerja2 SPK..before that jam 10 pm macam tu ambil c giu di LCCT...

1 Feb - yang juga hari ahad...our 1st Class SPK Angkatan III...dahsyat!luarbiasa!Yes!YEs!YEs!....syukur flow ke…