Posts

Showing posts from March, 2011

Akhirnya tamatlah sudah...

Image
tajuk entry macam kurang sopan kan..hehehe..but no offense to my SUB who will be going to retire very soon and together with her PA. Seorang bulan April ni seorang lagi bulan Mei.
Kedua-dua Puan yang diraikan.
Ucapan dari bakal (katanya lah) pengganti SUB kami. *wink*
Panorama yang mengasyikkan mata..silau beb!

Finally the 3 of us...thank God saya masih ada sahabat spt mereka di KSI selepas ketiadaan bien and joaane.

Ok...untuk bos saya yang mana merupakan bos pertama saya sejak saya masuk servis ini...terima kasih banyak...

banyak masa2 sukar juga saya lalui dengan bos saya ini..tapi seperti ucapan beliau..'kalau apa2 kesalahan dan kerterlanjuran kata saya mohon maaf'...maka saya juga beritahu..saya sudah lama maafkan apa2 yang pernah berlaku di antara kita..(aise!)

Harapan saya untuk puan, selamat menikmati hidup tanpa bebanan kerja negara....selamat enjoy masa tua bersama dengan family...semoga panjang umur dan dimurahkan sentiasa rezeki.
untuk PA puan yang juga yg akan bers…

A new begining...

hai friends...

berapa lama lah saya tidak brblog..mau almost 2 minggu juga kan...

anyway...saya rasa sangat bersyukur sebab saya bukan lagi seorang diri tapi sekarang sudah berdua. *wink*. Saya sudah selamat menjadi isteri orang.

Banyak benda lah mau share...bermula acara pernikahan kami di Kudat pada 12 Mac dan resepsi di sebelah Kunak pada 18 Mac. Macam2 terjadi.

Walaupun, banyak impian saya untuk majlis pernikahan saya...banyak yg saya plan dan yg saya wish terjadi...tetapi spt kata Firman Tuhan, setinggi langit dari bumi, begitulah tingginya fikiran Tuhan dari manusia. Dengan Tsunami yang melanda Jepun sehari sebelum majlis kami, Kudat tetap mendapat tempias dari hujan itu.

Hujan lebat pada hari kejadian, tanah runtuh..dan banjir yang menyebabkan hampir2 pengantin lelaki tidak dapat melepasi banjir tuk sampai ke rumah. Banjir yang teruk dan hujan yg berterusan menyebabkan majlis kami banyak tertarik masa...keadaan begitu turut menyebabkan emosi bercampur aduk..imanku hampir goyah....

Sa…

-OFF-

Will be going back to Sabah for cuti kawin..hehehe

so, wish me luck and support me in your prayer ya...

:)

A note from my heart

Peace is not the absence of conflict, a lack of trouble or scarcity of problems. Peace is not a feeling. Peace is a Person – Jesus – and when we know Him, we can experience true peace.


Sama seperti Nabi Elia, sy juga manusia biasa. Mungkin tidak cukup layak kali kalau dibandingkan dengan Elia..tapi dalam Yakobus, bible menyatakan dengan jelas bahawa Elia juga sama seperti kita manusia biasa. saya sebut Elia di sini sebab Elia seorang Nabi yang dipakai Tuhan luar biasa, punya iman yang luar biasa sebab itu dia boleh berdoa kepada Tuhan supaya hujan tidak turun 3 tahun 6 bulan, dan doanya itu terjawab. Pun begitu, Elia tetap pernah mengalami depression..ketakutan..ketidakyakinan..bahkan pernah melarikan diri dari masalahnya. Tapi Tuhan saya dan Elia sembah, bukan Tuhan yang melihat keadaan di mana iman kita luar biasa, di mana keadaan kita baik2 saja..tetapi Tuhan yg saya dan Elia sembah adalah Tuhan yang memperhatikan keadaan kita 24 jam...dan kasih-Nya kepada kita adalah kasih yang tid…

Dream High..superb!

Image
Terbaru dari Korea, yang sedang saya ikuti...

* DREAM HIGH*
Siri drama ini seperti Glee..drama yang disertai musical...

HEBAT! Super COOL!

Ada 6 watak utama dalam cerita ini dan kesemuanya punya kisah sendiri. tapi punya visi yang sama iaitu mengejar impian mereka. Kesemua pelakon dalam nya menyanyi guna suara sendiri. Dan memang sedap suara durang..(tapi mungkin secara live tidak lah kot..hehehe).

Anyway...love this story...sy sedang mengikuti episod ke-4. Dan sy enjoy setiap moment dalam drama ini. Sy memang suka drama yang disertai lagu dan musik. Sebab itu sy juga suka GLEE.

Dan yg best drama ini, producernya adalah Bae Yong Jun. My favorite actor (winter sonata). Wah 2 thumbs up tuk dia lah sebab menerbitkan drama korea sebest ini! Tidaklah skeptical sangat dgn movie2 korea lain.

Episod pun cuma ada 16. So tidak menjela2..just nice.

Kiera sudah abis tengok..sy baru mau tengok..ni lah kan, kalau yg namanya die hard fan of korean dramas...pasti akan tetap tengok...

Enjoy!

no one can knows..

ya tidak siapa yang akan tahu berapa lama kita berada di bumi ini...
sometimes kelihatan tubuh seseorang sihat, gembira seperti tiada apa2 yang akan berlaku..and the next thing yang kita tahu dia sudah pergi meninggalkan kita...
salam takziah saya untuk batch mate saya saudara Hilmy Hasrin dari sidang A. Saya tau dari Airin. Saya terkejut sebab usia hilmy masih muda baru 31 (kata mereka) dan hilmy meninggal semasa tidur akibat serangan jantung. (info yg sy dapat). Sy tidak lah rapat dengan hilmy..tapi sy mulai kenal dia dan bercakap2 dengan dia semasa di penghujung DPA dan kami sama2 terlibat dengan persembahan. Dia orang yang talented dlm musik dan masa itu kami 'the chipmunks' bergabung dengan mereka. He is a nice person. Tidak sombong, suka senyum dan suka membantu. Biasanya dalam arrangement musik, semua mesti perfect kan...latihan harus bertubi2, tapi dia orang yg stabil..tidak mudah melatah sy nampak.
Sy setuju dengan apa yg airin cakap dlm blog dia..life is short. Hargai s…

2 jiwa 1 hati

Image
finally i found what i want for my wedding entrance...

very soothing music and romantic too...

hopefully adik saya boleh main music ini..

bila tiba2 rasa nervous..

It's March already!

And i'm getting nervous... because there are 11 days to go before my WD.

Just now, I looked to 3 of my friends photos during their wedding day...and looking at how gorgoeus they are at their WD..just made me more nervous!

some no-need-to-worry questions pop out in my mind like..

1-am I beautiful enuff on that day?

2-will the dress that I choosed will make me look stunning?

3-will the makeup will make my face glowing?

4-what if my shoes doesnt looks the boom?

OMG...apakah sy terlalu risau?

huhuhu...

dalam risau yang sy tidak dapat elakkan tuk rasa risau....masih banyak keja yang mengejar saya.. :(

apakah yg saya rasa ni pernah dirasai oleh pengantin perempuan yg lain?

share with me ya...