Posts

Showing posts from December, 2012

Mood: Hampir mgamuk

mau marah pun sy buat silap juga most of the times...

mau cepat..sana sini pula banyak songeh...

bos mau cepat, sy kena refer bhgn lain...bhgn lain pula banyak excuse.

aiyaa....sori kengkawan..is just that today is my last day working...so many urgent paper need to submit to the keessu....

kalau kamu lambat sy sy kena ....

nama sy ni famous suda di telinga keesu..sudah kira nyawa di hujung tanduk...silap langkah sy boom....

sigh...

6 years...

Today marked my 6th year in Gov service. I thanked God for his guidance and wisdom throughout my journey here as a govt servant.

I thanked God for everything i learn and thought during these years...

I thanked God for friends that he put around me throughout my 6th years service...

I believe there will be more new things/experience/knowledge/peoples after this...

And i always believe....

As i do my very best in my job...

God will do his part....and i know promotion is from him too!

I thanked U God for everything...

Happy 6th years service friends...and u know who u are.....

Lets strive for more!

Happy Birthday milady!

Image
I knew her since 2007...during the DPA course and we were in the same sidang...till then...our friendship keep growing and till now...from both single till married woman then...NOW a mother! woaaa...
what makes our friendship more amazing is that...we have child both in the same year...we tot if we have baby girl they will close like us too. But I think maybe ceh maybe je ni ye....since mine is baby boy and her is baby girl...so maybe...ada jodoh lain kot??hahahah  who knows rite?
By the way,,,,
HAPPY Birthday my dear Airin ...aka Lim ai rin... aka beautiful lady... ^^
You have been my great friend throughout our friendship journey..
you never judge me...u accept me just the way i am...
you have help me and support me many many times....
you are my great listeners...
you are....
....
....
pendek kata
awak kawan saya yang sangat baik.. hihihi
I'm grateful to have as my friend...
My pray and wish for u is that...
(i) semoga sihat sentiasa
(ii) diberikan wisdom dan patience dalam me…

121212

wow...

cantik tarikh hari ini...

hari ini ada seorang member church kawin...congrats to him..jauh benar pasangan tulang rusuk dia nun jauh di manado..hihii...

btw, sebut pasal tarikh cantik ni...saya teringat my wedding day...

tarikh wedding kami cantik sudah..senang mau ingat...12.3.11...

so besarlah harapan tarikh cantik suasana pun cukup santik lah kan....

hehehe mana tau..11.3.11 terjadi tsunami besar d Jepun..Kudat kena tempias juga...

so tarikh kawin kami cantik tapi hujan rahmat melanda perkawinan kami...so antara kesannya...ramailah saudara mara sy yang datang dr KK terkandas di Ulu Kukut...flight member kami dari KL tunda 1 jam...lepas tu stuck bersama di Ulu kukut...

wedding yang sepatutnya dijadualkan jam 2...berlangsung jam 3...

kawan yg mau meraikan sy hanya dapat datang jam 10 ke atas...

memang hari memorial betul utk saya..hihii...

Well bukan sy buka balik cerita ni saya rasa menyesal...

BIG no....siapalah saya untuk menentukan kejadian alam...Tuhan jauh lebih tau....

A…

Bosan!

Image
Ok...

Saya super penat...

Dan sy bosan dengan minit sperti ini....


My fav...

Image
Last sunday Jalan2 di midvaley.

As always...midvalley christmas deco sangat gempak....tahun ni tema christmas in the forest..ala ala mcm hanzel n gratel lah..cuma nya bukan rumah biskut tapi pondok2 lama...jam antik...cantiklah....

Oleh sb itu,brgambar mesti x mau dilepaskan....

So far my fav yang ni...



Penat!

Beberapa hari ni saya penat betul.
Kadang2 bila share sama husband..sy cakap sa penat sb tidak cukup tidur. Joshua suka bangun2 tengah malam. Suka beralih tempat tidur. Sigh.... Letih. Lepas tu husband sa ckp..salahkan anak juga...anak juga salah...

Well...seriously i never blame our son... I admit my lifestyle is totally 180degree changed! And i have to accept that my sleep will never be the same again.

Cumanya, bila sa pun sudah trlalu penAt bukan saja d rumah malab di ofis..indeed i really need rest!

Ofis pun sa heran...u see sy ni ambil masa keja WP1. Sy bangun seawal 550am. Belum masuk joshua bangun mlm2. Jadi wajarlah kalau sy hanya mampu brtahan paling lama d ofis pun jam 5. Tapi sy heran..dengan bbp persepsi boss/ ni....perlu ka balik lambat utk menunjukkan sy ni rajin efisin?

Dan satu lagi pandai ni big boss mau beku kami punya cuti hujung tahun .. Thn lepas pun alasan sama. Last year dgn urusan SBPA nya...dgn keadaan sarat juga sa kena stay sampai jam 9 lebih d opis...tah…

1st December

Image
December is in the house..

Yes...i am at office!