Posts

Showing posts from June, 2012

Di balik semua yang terjadi

Bulan Jun...


Bulan ni lah bulan yang paling mencabar saya..sebagai seorang ibu + isteri + pekerja...


Bulan ni termasuk minggu lepas EL saya ambil sudah 5 hari saya ambil EL dalam cuti rehat ku..


Memang betul...ramai yg cakap...lepas sudah ada anak, kita akan banyak EL...dan please spare more cuti utk di bawa ke hadapan..sebab we will never know what happen in the future!


Minggu lepas, anak sy demam lagi. Kali ni demam panas kurang tapi, joshua batuk2 sampai muntah terlebih2. (muntah kahak)


Minggu lepas, sy hantar ke Klinik sebab sebelum ni sy banyak hantar p private clinic yg dekat rumah saja. So saya saja ambil 2nd opinion pula dari govt clinic. Sebab klinik private ni pergi bbp kali pun ubat yg sama di kasi...yg baiknya cepat!


Tapi sampai klinik, jawapan yg sama sy terima. ANak sy sihat, jantung tiada masalah.


Ok fine, maybe saya yg over anxious...


sampailah semalam, muntah teruk lagi joshua. Sampai lembik badan dia...walaupun dlm masa yg sama, penyusuan dia masih tetap aktif cuma banyak me…

Dari mata hati ku....

Selama saya kerja almost 6 tahun...dan berbekalkan kepada 2 Kementerian so far..ada beberapa perkara yang menerjah fikiran saya sebagai penjawat awam...
Kalo dulu semasa di awal2 pekerjaan,...saya pernah terlintas or berangan2 to be one of the KSU among the KSU... :) ambitious gila kan...that impian masa ada..cuma sudah menjadi semakin kurang penting..kenapa mungkin sebab bila sudah berkeluarga fokus saya lebih kepada Keluarga...dan bila dengar orang pencen terasa lah mau bersara pilihan... ^^. Apapun, impian ni masih ada dlm BLUEPRINT hidup ku...saya percaya kalau ini dari Tuhan...sekarang adalah prosesnya!
Kenapa saya bilang proses...
Dulu bekerja di MOA...pengetahuan saya adalah ZERO! ya lah baru keluar U manalah tau kerja di GOV ni macam mana kan. Dengan 1st posting saya di bahagian jaga projek...so saya lebih tertumpu kepada isu SILING & PERUNTUKAN & SPPII....dalam masa yg sama sy didedahkan kepada penyediaan kertas jemaah menteri dan cara2 atau lenggok bahasa menjawab soala…

akhirnya

Baru saya perasan, template blog saya telah berjaya saya ubah..saya rasa lebih senang mau tengok..kemas..biarpun simple lah...

Ok...news story...semalam bermula lah alkisah joshua dihantar ke Nursery Universal di Taman Lestari Perdana. Walaupun saya sebenarnya agak takut untuk menghantar anak saya ke mana2 nursery..tapi setelah dalam tempoh 3 bulan ni, asyik ada problem jak dengan previous penjaga joshua..bukan problem dari salah laku ka apa..cuma the penjaga ada komitmen lain so saya terpaksa kena cari alternatif lain lah...

Apapun sy bersyukur juga lah, sebab joshua cepat adapt..mungkin sebab usia dia memasuki 5 bulan sudah kan..

Oklah...sy sambung cerita nanti saja..jam 2..sambung kerja dulu..

Post Merapu

Blog saya semakin hari semakin kurang efektif...

Maafkan saya di atas ke'tiada' masa-an berblog dan sedikit ke'malas'-an mau update blog...and most of the time...saya cuma dapat buka blog d office so chances untuk taip plus upload gambar adalah sangat terhad...

Apapun...saya enjoy baca blog orang yang masih tetap maintain update..setidak2nya walau jauh di mata masih dekat di hati... I'm talking about those my friend yang jauh2....like Vien..Jac...setidak2nya terhibur rasa di hati...

As always banyak benda mau share tapi bila suda ada chance mau taip saya rasa macam blur...macam lah sekarang...

Saya tidak mau juga selalu bercerita pasal anak saya...kena mix juga cerita2 lain kan....pasal office pun boring sudah saya cerita sebab pada hakikatnya tetap sama..busy all the time....

Jadi, apalah saya mau cerita..

hehehe Just mau update blog sebenarnya..mau ada post juga masuk untuk bulan Jun...^^.

Oklah gotta go...

till then...