Posts

Showing posts from November, 2010
Saya bukanlah peminat Daphne Iking..jauh sekali mau bergosip tentang siapa pun artis..tapi oleh kerana Daphne Iking ni dari Sabah, plus beragama Kristian saya sangat tertarik dengan kerjaya DI. Sy mulai suka tengok DI jadi pengacara sebab memang dia berbakat...sangat fasih speaking dan bahasa Kebangsaan tetap di jaga..sy tidak tau lah kan utk bahasa ibunda.itu biarlah hal dia!

Cuma kenyataan nya dalam ini buat saya berfikir apalah akan jadi nanti!

ehm...macam-macam...

What I know about MAHA 2010

Image
MAHA is officially launched by our beloved PM YAB Dato' Sri Najib Tun Razak on 27 November at MAEPS, Serdang. [ayat kasi formal skit]

so tuan-tuan, puan-puan, makcik dan pakcik, abang dan kakak, adik2...sila lah berkunjung ke MAHA 2010 ya...

ada beberapa orang tanya saya apa yg menarik dengan MAHA 2010 kali ni...ehmm...perkara2 yang wajib itu macam pameran dari local agencies itu ada, dari international pun ada...semua di dewan A, B dan C... kalau rasa2 rindu dengan negeri kelahiran punya produk silalah ke pavillion setiap negeri...kalau mau yang fokus 1 benda saja, pergilah melawat ke laman florikultur...bunga saja di sana..especially orkid..mau jalan jauh sikit, ada laman padi, laman jentera, laman nenas, laman ternakan semua tempat ni kena naik tram sebab ini jauh tuk berjalan kaki sahaja.

setiap booth di dewan dan di laman, akan ada aktiviti masing2 yang menarik. Terutamanya Jabatan Perkhidmatan Veterinar (JPV), setiap hari penuh dgn program yg menarik. Hari ni saja, jam 5ptg to…

When eyes can't sleep...

Nowadays I really have this kind of syndrome; lacking-idea-of-writing!

Begitu banyak perkara terjadi juga sebenarnya tapi tidak tertulis dan tidak tershare di sini.

Tapi, thanks to bien yang memberi inspirasi kepada saya...hehehe

Sy jeles sama bien sebab dia ada kawan yang stick together even sudah 15 tahun berlalu. Meaning to say kawan2nya sejak sekolah menengah lagi. Saya? saya ada 4 kawan yang selalu bersama during primary schools. Tapi yang masih berhubung cuma seorang saja. Then masuk sekolah menengah, saya punya best friend ada 2 orang, but guess what...semua sudah hilang bila masuk U. Cuma baru2 ni, thanks to FB sebab akhirnya sudah jumpa mereka balik. Tapi hubungan persahabatan dulu tu sudah tidak dirasai. Then masuk U, saya ada 3 orang sahabat baik. Masih berhubung bahkan yang seorang itu satu rumah lagi. But then, as time goes by even yg 1 rumah juga boleh mencair kerapatan dalam persahabatan kami. So, bien, sy jeles sama kau!

I wish sy ada kawan2 yg boleh stick lama even itu di…

Just the way u are

How sweet...I like the lyrics... :)Enjoy



Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful

And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would chang…

a moment to recall...

It's a beautiful today... *wink*

Just now, I just published a new entry - a song from Glee - Marry you.

I like this song! Probably because of the music.

November its almost to an end. Means, Christmas is just around the corner. Kalau ada slideshow apa yang terjadi sepanjang tahun 2010 ni mesti saya ketawa...dan terkejut pun ada...this year memang sentiasa ada kejutan untuk saya. Whether its ups and downs, tapi 2010 memang saya akan ingat selama-lamanya. :D

so many unexpected things happened to my life! Ayat Bible yang nyata dalam hidup saya tahun ni, Roma 8:28. 1 Korintus 13:7. Pengkutbah 3:11. Yeremia 29:11 Ulangan

I learn so many things too...during those my hard days . (^_~)

Tq Jesus...for giving me strength to face my days to go through all of it. Tq for loving me.

Be blessed friends...

I think I wanna marry you

The Lyrics - By GLEE

Finn
It's a beautiful night, we're looking for something dumb to do.
Hey baby, I think I wanna marry you.

Rachel
Is it the look in your eyes, or is it this dancing juice?
Who cares baby, I think I wanna marry you.

Quinn
Well I know this little chapel on the boulevard we can go,
No one will know
Sam
Come on girl

Quinn and? Sam
Who cares if we're trashed got a pocket full of cash we can blow,
Shots of patron,
And it's on girl

Brittany and Artie
Don't say no, no, no, no no
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah
And we'll go, go, go, go go
If you're ready, like I'm ready

Tina and Mike
Cause it's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby, I think I wanna marry you.

Puck and Santana
Is it the look in your eyes, or is it this dancing juice?
Who cares baby, I think I wanna marry you.

Quinn and Sam
Oh I'll go get a ring let the choir bells sing like oooh,
So what you wanna do?
Let's just run girl.

Finn and Rachel
If we wake up and you…

I have HIM as my PROVIDER

'Don’t worry about anything; instead, pray about everything. Tell God what you need, and thank him for all he has done. Then you will experience God’s peace, which exceeds anything we can understand. His peace will guard your hearts and minds as you live in Christ Jesus.'

This one of my favourite verses in the BIBLE. Taken from the Book of Phillipians chapter 4 verse 6 to 7. This one is from the New Living Translations. :)

But before that, happy tuesday all. Its almost a week...that is no entry from this blog, and I'm really sorry for that. U know what, saya pandai rasa bersalah membiarkan blog ni lama2 tanpa sebarang entry. Sebab apa, saya suka menulis. Saya suka share my 2 cent thoughts. Biarpun simple, tapi itulah tujuan primer saya kenapa saya buka blog. Buat apa buka blog kan kalau biar 1 bulan, tidak bertulis. [upss, jangan ada yang terasa].

Anyway, back to what I'm going to share here is that, dalam beberapa waktu ini memang banyak perkara yang sedang dikerjakan. T…

Be thankful

Ini kali kedua saya menonton DH season 7 episode 8 [yang terbaru] saya menangis.

Episode DH kali ni, more to cerita Thanksgiving Day. Sebelum any ulasan dari saya lets check what is Thanksgiving mean to the United States. [mengikut wikipedia]

Thanksgiving Day is a harvest festival celebrated primarily in the United States and Canada. Thanksgiving was a holiday to express thankfulness, gratitude, and appreciation to God, family and friends for which all have been blessed of material possessions and relationships. Traditionally, it has been a time to give thanks for a bountiful harvest.

So, apa yang berlaku dalam episode kali ni, Renee [watak baru dalam season ni] menjemput Lynette dan familynya tuk sama2 merayakan thanksgiving di rumahnya. Lynette kemudiannya meminta utk menjemput susan sekali datang bersama. Susan in the other hand, jauh terpisah dengan suaminya Mike kerana keadaan kewangan memaksa mereka tuk berpisah. Mike terpaksa bekerja di Alaska tuk menampung krisis kewangan mereka…

randomly talked!

Sudah dua minggu saya sangat jarang makan di rumah. Apatah lagi memasak!

Siapa bilang makan di luar tu best? sometimes yes, i agree! Tapi selalu?tidak lah kalau saya. Sy bab makan sebenarnya tidaklah cerewet, walaupun MM kata saya ni cerewet juga bab makan. Let see bab apa sy cerewet! Ya, sy tidak makan organ dalaman for example hati, usus..etc etc... apa lagi ah? sy makan daging lembu, tapi sangat selective..so sy boleh kategorikan diri saya bukan pemakan daging lembu...kari-kari ni sangat kurang... kalau bab minum sy tidak suka yg campur susu..sebab itu sy di kedai2..hanya minum sama ada teh o, atau yg tiada susu lah...walaupun skg ni sy usahakan diri saya habiskan susu HL sy yang masih belum habis tu..expired date 24 nov...sudah beli sejak di hujung bulan 10 lagi. Apa lagi? entah sy kira itu saja kot. so cerewet ka tidak cerewet? tidak juga kan!

Apa kena mengena cerewet dengan bab makan di luar? macam tidak kait mengait kan! :p. Yang sebenarnya saya mau cakap, sejak 2 minggu jarang m…

Pembuka bicara..

It's been a while...

Hi! there... an hyaeong hae sae yo (hello)..ogenki des ka (apa kabar?)...

Tidak sangka, selama mana saya tidak menulis dengan aktif, masa turut berlalu dengan sangat pantas. Sekarang sudah masuk minggu kedua of November. Tahun 2010 semakin menghampiri kepada penghujungnya. Banyak sebenarnya mau share, tapi bila sudah menghadap PC saja, mesti sudah stuck inspirasi menulis tu. Last2, setakat menjadi diskusi dalam minda saja lah dan kenangan di dalam hati.

Perasaan atau tidak, blog template sy pun sudah berubah, ni semua gara2 template asalnya sudah expired. Jadi terpaksa back to basic. Ada color biru saja yang cantik...so ambil lah yang ini.

Ehmm, idea stuck lagi. Hehehe. Bah sy berhenti dulu lah, sy cuba melihat2 apa topik yang sy boleh bincangkan bersama dengan kawan2 semua..

Till then, happy Friday.

Siri N3 Tertunda:- Frasel Hill

Image
2 minggu lepas, sy berpeluang ke Frasel Hill, Pahang. Berkursus sambil bercuti...tidak lama lah, cuma 2H1M. Kursus yang sy ikuti ini adalah sambungan dari kursus sy d PD tempoh hari. Pada mulanya, sy agak keberatan mau pergi since sy ada urusan lain sebenarnya yang perlu disettlekan tetapi memandangkan kursus setahun sy belum mencukupi 7 hari, jadi dalam paksa rela sy terpaksa pergi.

Frasel Hill sebenarnya antara tempat yang sy mau pergi since dari gambaran yg sy dapat, orang kata tempatnya sejuk dan bangunan dia juga spt bangunan Eropah. So sy teruja juga mau ke sana. CUMANYA, perjalanan ke FH itu adalah sangat memenatkan dan menakutkan. Sy biasa jalan yang bengkang bengkok ni, sebab dahulu kala [ayat klasik sikit ;p] dari KK-Kudat pakai jalan lama, memang terasa berpusing2 di tempat yg sama saja. Just imagine perjalanan dulu kk-kudat 4 jam yg berpusing2 siapa yang tidak mabuk kan! PTL lah, sekarang ada highway dari 4 jam jadi 2j30m [kiraan sy yang drive]. Jadi kalau setakat selekoh i…

MIA

-away-